Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν ο κίβδηλος προοδευτισμός, πάει κόντρα στο εθνικό συμφέρον

Του Γιώργου Νούτσου

Είναι δεδομένο πως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις! Ανάλογη, με το ποιά μεριά του βλέπουμε, είναι και η περιγραφή του, που επιχειρούμε…Όμως, κάτι τέτοιο, όταν πρόκειται για μείζονα Εθνικά θέματα, όσο κι αν είναι λογικό να συμβαίνει, δεν παύει να είναι Εθνικά διαλυτικό, καθώς δεν κάνουμε τίποτα άλλο, από το να δίνουμε πάτημα στους αντιπάλους μας να διαιωνίζουν προπαγάνδες, διεκδικήσεις και αλυτρωτισμούς!

Διαβάζω κάθε μέρα απόψεις επί απόψεων για το λεγόμενο “Μακεδονικό”! Άλλες κινούνται στην κατεύθυνση της δικής μου σκέψης, άλλες πάλι δίνουν μια διαμετρικά αντίθετη ερμηνεία, εμπλεκόμενες τεχνηέντως περίτεχνα, με αριστεροθολεμένες ιδεολογίες, κομματικές συμπάθειες και ιστορικούς ακροβατισμούς, για να δικαιολογήσουν πολιτικές, να προετοιμάσουν έδαφος και να συνομολογήσουν με τούς έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων, πως τελικά, με το έτσι και το αλλιώς, “η χώρα εάλω”…!!!

Μάλιστα, η προς το ποταπότερον επιχειρηματολογία, δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τους έχοντες άλλη άποψη από την δική τους, εναλλάσσοντας στην διαλεκτική τους, τους όρους «φασίστας» και «εθνικιστής», κατά το δοκούν! Ζούμε τελικά, μια σύγχρονη Βαβυλωνία, όπου οι λέξεις αποκτούν το νόημα, που ο καθένας μας τους δίνει, χάνοντας τελικά, την πρωτόγνωρη μεθυστική εννοιολογική πληρότητά τους, με την οποία η αρχαιοελληνική γραμματεία και σοφία από την γέννησή τους, τις εμπότισε! Σύγχρονη Ελληνική παραδοξολογία, να ταυτίζεται στα δήθεν προοδευτικά μυαλά ο «πατριωτισμός» με τον «εθνικισμό» και η αγάπη προς ό,τι το ελληνικόν, με τον «φασισμό»!

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως στην σπουδή τους να πείσουν και να εναντιωθούν στην άλλη άποψη, ανασύρουν ιστορικά κιτάπια, λέξεις ή φράσεις που κάποτε κάποιοι πολιτικοί μας χρησιμοποίησαν, αναμασούν χιλιοπαιγμένες σκοπιανές παρλαπίπες, ταυτιζόμενοι τελικά με τις μύχιες επιδιώξεις τους, κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν διαβάζουν την ανθελληνική υστερία που τους έχει κατακυριεύει και τον ξέχειλο αλυτρωτισμό τους…και μάλιστα, έρχονται και δίνουν μαθήματα ήθους, δημοκρατίας και αντικειμενικότητας ιστορικής, έστω κι αν όλα αυτά βαίνουν σε βάρος της χώρας μας, των Εθνικών της δικαίων και της ιστορικής αλήθειας!

Θα προσέξατε πως αποφεύγω να μιλήσω για κόμματα την ώρα αυτή. Όπως επίσης αποφεύγω να ρίξω ευθύνες σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, που κυριάρχησαν στην σύγχρονη πολιτική μας ιστορία. Τα λάθη πολλά, ένθεν κακείθεν. Κομμάτων αλλά και προσώπων… Δεν είναι όμως καιρός μόνο για αναζήτηση ευθυνών… Είναι, τώρα, η ώρα, για αναζήτηση λύσεων, Εθνικά πρόσφορων και ιστορικά αδιαμφισβήτητων..!

Ας συντρέξουμε λοιπόν όλοι μαζί το στόχο αυτό, αφήνοντας πίσω μας, αγκυλώσεις, θεατρινισμούς και ανέξοδους προοδευτισμούς…!

Μια οφείλει να είναι η συνισταμένη της σκέψης όμως μας….
Μια Ελλάδα δυνατή, σύγχρονη, πραγματικά ελεύθερη, συνεχιστής μιας πορείας αιώνων, δημιουργίας και παγκόσμιας προσφοράς. Κι αυτοί οι βαρύγδουποι στόχοι, νομοτελειακά, μας θέλουν όλες και όλους μαζί…!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 Ο Κοσμάς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τη...