Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πέθανε από ανακοπή ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Τσίπρα

Στις 4 το απόγευμα από το Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του – Είχε εργαστεί επί χρόνια στην ιδιωτική και την δημόσια τηλεόραση – Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος.

Αφησε την τελευταία του πνοή στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, μεγαλώνοντας την αλυσίδα των «ξαφνικών θανάτων του Σαββατοκύριακου» που θερίζει το δημοσιογραφικό κόσμο. Όπως συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Βασίλη Μπεσκένη.

Ήταν 66 ετών, γεννημένος στην Πάτρα, το 1952.

Ηταν στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση, στα κανάλια Ant1, Star, Σκάι και την ΕΡΤ, ενώ ήταν αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Εποχή».

Με πολυετή παρουσία στην ΕΡΤ ο Θοδωρής Μιχόπουλος, αρχισυντάκτης για χρόνια δελτίων ειδήσεων, ήταν η ψυχή πολλών επιτυχημένων δημοσιογραφικών εκπομπών. Υπηρέτησε την δημοσιογραφία και από θέσεις ευθύνης σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Με σημαντική κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία, ο Θοδωρής Μιχόπουλος βρέθηκε μετά τις εκλογές του 2015 στην θέση του επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, ενώ για σημαντικό διάστημα είχε την ευθύνη για την ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από το Α’ Νεκροταφείο. Παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ – GR2601101510000015148030784 – ONOMA ΔIKAIOYXOY “ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA”.

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τη θλίψη του για τον χαμό του Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε με ανάρτηση του στο Twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Πενθούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, τον ξαφνικό θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου» έγραψε ο Πρωθυπουργός για τον στενό του συνεργάτη και σημείωσε: «Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή. Καλό σου ταξίδι».


Ως έναν αφοσιωμένο αριστερό και σπάνιο δημοσιογράφο, χαρακτηρίζει τον Θόδωρο Μιχόπουλο με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τον θάνατό του το Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης. Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναφέρεται πως «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους.
Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

Το μήνυμα του υπουργείου Οικονομικών:

«Ξαφνικά
Ο Θόδωρος έμπαινε στο γραφείο ξαφνικά. Χτύπαγε το τηλέφωνο ξαφνικά. Έφευγε ξαφνικά. Μαζί με τον πάκο τις εφημερίδες του σε μία σακούλα.
Ο Θόδωρος ήταν ένας αιφνιδιαστικός καταληψίας της σκέψης, αλλά ​ποτέ του χώρου.​
Με τη συμπυκνωμένη πείρα του, με την βαθιά αριστεροσύνη του, την πολιτική του οξυδέρκεια, το σαρωτικό του χιούμορ και την αβάσταχτη γοητεία μιας προσωπικότητας με μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά.
Ας ήταν μια κόνξα από αυτές που δεν μας αιφνιδιάζουν,​ γιατί ξέρουμε-όπως και ο ίδιος-πώς και πού ήταν​ ταγμένος.
Ο Θόδωρος κάπου κρύβεται κι από κάπου μας την έχει στημένη. Περιμένουμε».

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».



Μέσω Twitter εκφράζουν την θλίψη τους πολλοί συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ συγκινητικό είναι και το «αντίο» πρώην συνεργατών του δημοσιογράφων.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου. «Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του», αναφέρει.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Εκφράζω την βαθιά λύπη μας για τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου. Οι όποιες διαφωνίες μας το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον αγωνιστή που γνωρίσαμε για δεκαετίες, τον δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στους δικούς του».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος, μία από τις πιο καθαρές φωνές της δημοσιογραφίας δεν είναι πια μαζί μας. Φίλος από τα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, ήταν από τους πιο αυστηρούς κριτές της καθημερινότητάς μας, με ζηλευτή ευθυκρισία για τα πολιτικά τεκταινόμενα», αναφέρει σε δήλωσή του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και προσθέτει: «Θα μας λείψει η νηφαλιότητά του, η ακεραιότητά του μα πάνω απ’ όλα εκείνος ο ιδιαίτερός του συναισθηματισμός όταν ήταν μεταξύ φίλων».

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την απώλεια του.





























 

 













protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ