Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομολογία Γ. Ντάισεμπλουμ: «Όλα ήταν ευκολότερα με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ε. Τσακαλώτο»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους Financial Times, την τελευταία του ως Πρόεδρος του Eurogroup, έδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η σχέση με τους εταίρους ήταν πολύ πιο εύκολη με τον ερχομό στην εξουσία του Αλ. Τσίπρα και επί υπουργίας Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλαξαν εντελώς την σχέση με του Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα ήταν ευκολότερα από τότε… μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Ευρωομάδας αποκαλύπτει, επίσης, σχέδιο για Grexit δεν ενθαρρύνονταν τόσο από την Γερμανία, όσο από τις χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες είχαν ”χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα”.

«Πίσω από την Γερμανία, υπήρχαν οι χώρες που έλεγαν: «Αυτό ήταν! Δεν μπορούμε άλλο, δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε Plan B» υποστήριξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε ότι από την πλευρά του ποτέ δεν ήταν υπέρ μιας τέτοιας λύσης, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά θα ήταν «πραγματικά καταστροφικό και ένα μεγάλο λάθος».

Mαλιστα, όπως τονίζει, αυτές οι χώρες ήταν πολύ πιο φτωχές από την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Ελλάδα ήταν «ακραία», αλλά τελικά αυτά πλέον έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα θητείας του Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Υγείας: Πόσοι έφηβοι νοσηλεύτηκαν σε ψυχιατρικά τμήματα την περίοδο 2019 – 2023

Οι ακούσιες νοσηλείες αφορούσαν ανήλικα αγόρια σε ποσοστό 73%,, με τον/την ανήλικο/η να νοσηλεύεται τελικά σε ψυχιατρική μονάδα ενηλίκων σε ποσοστό 74%. Τα προβλήματα στην...