Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Φίλη – Μπακογιάννη Για Σκοπιανό: «Δ. Καμμένος Και ΝΔ Ρέπουν Προς Την Ακροδεξιά» – «Καραγκιοζιλίκια…»

Νερό στον «μύλο» της πολιτικής αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό έριξαν Νίκος Φίλης και Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Για τοποθέτηση της ΝΔ προς τα ακροδεξιά, κάτι που «συνιστά τη μετάλλαξη του κόμματος», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως: «Η ΝΔ έχει μια διάσταση νεοεθνικοφροσύνης. Περίμενα ο Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη γραμμή του πατέρα του όχι αυτή του Σαμαρά».

Από τα βέλη του Ν. Φίλη δεν γλίτωσε ούτε ο Δημήτρης Καμμένος: «Ο Δ. Καμμένος έχει ροπή προς την ακροδεξιά. Με τους βασανιστές της Χούντας συνεργαζόταν», ενώ επισήμανε ότι υπάρχει απόκλιση του ΣΥΡΙΖΑ από τις θέσεις των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στον… εσωτερικό διχασμό και τη θέση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα με τη διαφοροποίηση της στάσης του, και πρόσθεσε: «Ο υπ. Άμυνας έχει την προσωπική του άποψη θα βρεθεί ενώπιον των προσωπικών του επιλογών. Αν και η ΝΔ δεν είχε ακροδεξιές θέσεις θα είχαμε μια μεγάλη εθνική συναίνεση να λύσουμε τα θέματα. Ο Καμμένος φταίει;».

«Η ΝΔ προαναγγέλλει ένα όχι στη Βουλή. Διαφωνούμε να επιβάλλετε κομματική πειθαρχία. Για μας είναι θέμα αρχής, όχι κομματικό», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν κάνουμε πολιτική με βάση τα γκάλοπ».

Για θέατρο του παραλόγου έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι ένα θέμα που η αντιμετώπιση απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνικό μέτωπο. Η κυβέρνηση ξεκινά διχασμένη μια διαπραγμάτευση και αυτό από μόνο του προκαλεί αδυναμία στην διαπραγμάτευση. Ο μικροκομματικός στόχος της κυβέρνησης, να πλήξει τη ΝΔ, οδήγησε σε μια παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, που καταγράφηκε σε δημοσκόπηση. Διαπραγματεύονται ανεπιτυχώς και κάθε φορά τρώμε και μία στο κεφάλι. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον λαό είναι το Μακεδονικό».

«Εγώ δεν είμαι περιπλανώμενη. Είδα φως και μπήκα. Δεν είμαι γραφική, έχω διαπραγματευτεί αυτή την ιστορία. Είχα πει ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός. Έκρουσα τον κώδωνα στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον Πάνο Καμμένο, είπε: «Παρακολουθήσαμε όλα τα καραγκιοζιλίκια με την ιστορία Καμμένου και σήμερα προβλέπεται μια «σαλαμοποίηση» της λύσης».

Επανέλαβε τη θέση της στο ονοματολογικό, μιλώντας για μια λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς διαθέσεις αλυτρωτισμού: «Αν το FYROM αλλάξει όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

«Οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει τις θέσεις μου και τώρα βγαίνουν στα κάγκελα», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη και απευθυνόμενη στον κ. Φίλη, τόνισε: «Γιατί δεν απευθύνεστε στο εσωτερικό του κόμματός σας; Ανέχεστε έναν άνθρωπο που αλλάζει γνώμη κάθε έξι μέρες. Να διχάζετε τον ελληνικό λαό και να μην καλείτε την αντιπολίτευση, παρά ενημερώνετε την Εκκλησία. Έτσι δεν φτιάχνουν εθνικό μέτωπο, έτσι δημιουργείται ο διχασμός και το κάνετε σκόπιμα».

Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι δεν θα παραστεί, διότι «είμαι ένας άνθρωπος που συμμετείχα στη διαπραγμάτευση για τρία χρόνια, αλλά δεν θα κουνήσω το δάχτυλο σε αυτούς που θα πάνε». Διευκρίνισε πως διαφωνεί με τις ακραίες φωνές, αλλά χαρακτήρισε αλαζονικό να λένε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

«Δεν δικαιούστε να μας κάνετε κριτική για πατριωτισμό. Ο πατέρας μου έλεγε ένα πράγμα. Οι Έλληνες διχασμένοι καταστρέφονται»,πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ – Spoiler: Χωρίζει τον Μάκη και γίνεται ζευγάρι με τον Όθωνα

Ανατρεπτικές εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  που βλέπουμε στο MEGA Θα δούμε τη Λίνα και τον Όθωνα να γίνονται τελικά ζευγάρι. Ο Μάκης θα συνεχίσει να...