Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο εδώλιο του Εφετείου Ιωαννίνων κάθεται σήμερα ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, στην οποία φοιτούσε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, που δεχόταν άγριο bullying από τους συμφοιτητές του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής είχε απολογηθεί για την κατηγορία της παράβασης του καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Είχε αναφέρει πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Μάλιστα, σημείωσε πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη βία δεν απαντάμε με βία» με την έδρα του Εφετείου να τον ρωτά «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία, η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Για τα περιστατικά που βίωνε ο Γιακουμάκης στη Σχολή και στην απουσία των τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» του, ο πρώην διευθυντής έκανε λόγο για «ενδείξεις και όχι αποδείξεις» επισημαίνοντας πως είχε επικοινωνία με τον αδικοχαμένο νεαρό ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτε και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ