Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σκοπιανό, Η «Κολοκυθιά» Των Ελληνικών Κομμάτων Και Η Γελοιότητα Του Αλυτρωτισμού Τους

Το Σκοπιανό έχει “σκεπάσει” όλα τ΄ άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτό δεν θα ήταν κακό αν το θέμα των Σκοπίων το χειριζόμασταν με σοβαρότητα…

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, εδώ και εβδομάδες παίζουν…Ξεκίνησαν με την …κολοκυθιά: “Πες ποια είναι η θέση σου”, “γιατί να πω εγώ πες εσύ” κλπ! Έχει ευθύνη η κυβέρνηση που δεν κάλεσε τα κόμματα να συζητήσει το θέμα, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπεισε κανέναν για τη σοβαρότητά της. Ακόμη και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το ερμήνευσε ως αντικυβερνητική διαδήλωση.

Όταν και ο τελευταίος πολίτης κατάλαβε ότι και οι δύο την ίδια θέση έχουν -σύνθετη ονομασία με προσδιορισμό κλπ- άρχισαν να παίζουν τον “μουτζούρη”! Και συνεχίζουν να τον παίζουν αν και η κυβέρνηση θέλοντας και μη παίρνει θέση λόγω της διαπραγμάτευσης που κάνει . Ο κ.Μητσοτάκης έριξε την μπάλα στην εξέδρα με τη χθεσινή του τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να λυθεί τώρα το ζήτημα, αλλά να αναμένουμε καλύτερη συγκυρία.

Η άποψη αυτή έχει λογική αλλά είναι επίσης γεγονός ότι δεν θα ΄χουμε απεριόριστο χρόνο. Και ήδη έχουμε σπαταλήσει πολύ απ΄ όσον είχαμε . Από το 1992 είναι πολλά τα χρόνια. Σαφώς και ο Σκοπιανοί είναι αυτοί που καίγονται να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Διαφορετικά θα κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή με εξαφάνιση. Εδώ μπαίνει το ερώτημα: μας συμφέρει να εξαφανιστούν; Νομίζουμε ότι οι περισσότεροι,αν όχι όλοι έχουμε συμφωνήσει πως δεν μας βολεύει η εξαφάνισή τους. Γιατί αυτή εξυπηρετεί την Αλβανία.

Συνεπώς μπορεί να μην “καιγόμαστε” όπως οι Σκοπιανοί, αλλά καλό θα ήταν να το κλείσουμε το θέμα.

Να το κλείσουμε με “Μακεδονία” στην ονομασία; Κανείς δεν το θέλει. Αλλά κάναμε τόσα λάθη, όχι από το 1992, από πολύ πριν που φαίνεται ότι το τίμημα δεν θα το αποφύγουμε. Εξισσοροπείται η ζημιά από τον οικονομικό έλεγχο του κρατιδίου από την Ελλάδα; Αυτό είναι στο δικό μας χέρι και μόνο. Ήδη πολλές και μεγάλες εταιρείες βρίσκονται στα Σκόπια, ακόμη και η ΔΕΗ. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι από τη δική μας σοβαρότητα θα εξαρτηθεί η οικονομική “ενσωμάτωση” των Σκοπίων.

Και φθάνουμε στον αλυτρωτισμό.Είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτο να αλλάξουν το σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί. Τα όσα αναφέρουν στο κείμενό του είναι γελοιότητες που δηλητηριάζουν το κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδας με το κρατίδιο. Και λέμε γελοιότητες ,γιατί στην πράξη οι Σκοπιανοί δεν μπορούν ούτε μισό μέτρο πέρα από τα σύνορά τους να προχωρήσουν. Η στρατιωτικές τους ικανότητες είναι περιορισμένες. Για να το πούμε πολύ ευγενικά. Αντιγράφουμε από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων που μας κατηγόρησε χθες για “μιλιταρισμό”:

“Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του globalfirepower.com, για το 2017, η πΓΔΜ, είναι μια χώρα 2.100.025 κατοίκων, εκ των οποίων διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό είναι το 1.046.540. Ικανοί για να έχουν όπλα είναι οι 871.803. Το συνολικό στρατιωτικό προσωπικό είναι 24.055, ενώ από αυτούς οι ενεργοί και ετοιμοπόλεμοι είναι οι 8.055, έχοντας μια εφεδρεία 16.000 ατόμων.

Η πΓΔΜ καταναλώνει περί τις 20.000 βαρέλια πετρέλαιο κάθε ημέρα. Το οδικό δίκτυο είναι 14.182 χιλιόμετρα ενώ το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου φτάνει τα 700 χιλιόμετρα. Η χώρα διαθέτει 10 εν δυνάμει ενεργούς αεροδιαδρόμους. Το εξωτερικό της χρέος φτάνει στα 7.680.000.000 δολάρια ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός της είναι της τάξεως των 108.152.512 δολαρίων.

Ως προς τα βασικά μέσα οι ένοπλες δυνάμεις της πΓΔΜ μπορούν να παρατάξουν τα εξής:

Τεθωρακισμένα: 31

Τεθωρακισμένα άρματα μάχης

T-72: 31

Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: 11

ΒΜΡ-1: 11

Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού: 208

ΜΤ-LB: 11

ΒΤR-80: 12

BTR-70: 60

TM-170 «Hermelin»: 115

ΕΛΒΟ Λεωνίδας: 10 (Παραχωρήθηκαν από την Ελλάδα)

Μ-113: 30 (Σε εφεδρεία)

Πυροβολικό: 168

ΒΜ-21 Grad (πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών): 12

Μ-63 (πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών): 12

Μ2Α1 (Ρυμουλκούμενο πυροβόλο των 105 χιλ.): 36

Μ-30 (Ρυμουλκούμενο πυροβόλο των 122 χιλ.): 108

Αεροπορία: 12

Mil Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα: 6

Mil Mi-17 μεταφορικά/επιθετικά ελικόπτερα: 6

Δύο ελικόπτερα τύπου UH-1 (Χιούι) που είχαν παραχωρηθεί από την Ελλάδα έχουν τεθεί σε εφεδρεία”.

Συνεπώς πολύ καλά κάνουμε και θέλουμε αλλαγή του συντάγματός τους. Και πρέπει να το απαιτήσουμε μέχρι τέλους. Διαφορετικά λύση δεν υπάρχει κι ας αναλάβουν εκείνοι το ρίσκο της εξαφάνισής τους.

Πηγή: militaire.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ