Αφορμή τώρα, οι αποζημιώσεις


«Πόλεμος» για τα εργασιακά ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση εξαπέλυσε πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κατηγορίες για τη στάση που τήρησε κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να επιτεθούν στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης, καθώς και τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.
«Οι Ελληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Απάντηση

Η επίθεση του Μαξίμου δεν έμεινε αναπάντητη από την Πειραιώς.

«Η κυβέρνηση, που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών”, αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία. Να τους πούμε τι δεν θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δισ., δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζομένους και εξυπηρετούν τα καζίνα, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων» ήταν το σχόλιο της Πειραιώς.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top