Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ξηλώθηκε» Η Διοίκηση Του ΟΣΕ Με Απόφαση Τσακαλώτου – Σπίρτζη

Παύτηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, που είναι ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής, με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών Χρ. Σπίρτζη και Ευκλ. Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για τον πρόεδρο Γιώργο Αποστολόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Πετράκη, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη διοίκηση του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2016.

«Το βασικότερο (σ.σ.: από τα προβλήματα του σιδηροδρόμου) είναι η ασφάλεια και η αποδοτικότητα του δικτύου […] τα έργα ανάταξης της τηλεδιοίκησης και η συντήρηση του δικτύου θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα» είχε σημειώσει, τότε, ο κ. Πετράκης.

O κ. Αποστολόπουλος είχε αναφέρει, τον Ιανουάριο του 2016, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι «δεν έχει επαγγελματική σχέση με τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές», αλλά οι «καταστατικές αρμοδιότητες του πρόεδρου του ΟΣΕ συμπίπτουν τεχνοκρατικά με την επαγγελματική του εμπειρία».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύτηκε περίπου έναν μήνα μετά στη Διαύγεια και λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εξαιρείται η μεταφορά της εταιρείας στο υπερταμείο. Όπως και στα πεπραγμένα της διοίκησης του ΟΣΕ που είχαν προκαλέσει δυσαρέσκεια στο υπουργείο Υποδομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Δεκεμβρίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Olympian Trail, έγινε φανερό ότι το κλίμα μεταξύ της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι καλό, με το διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής να επωμίζεται τις καθυστερήσεις ως προς την ολοκλήρωση των έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ