Πιο κοντά στον ανασχηματισμό που για πολύ καιρό μελετούσε το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται η κυβέρνηση μετά και την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις του για τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος μετά την παραίτηση του κ. Ζουράρι σήμερα, μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζουράρις είναι ο τρίτος υφυπουργός των ΑΝΕΛ, μετά τους κ.κ. Δημήτρη Καμμένο και Παναγιώτη Σγουρίδη, που οδηγείται σε έξοδο από την κυβέρνηση. Στην κυβερνητική εξίσωση ωστόσο μπαίνει και το ζήτημα του Σκοπιανού, από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ τηρούν μία αμφιλεγόμενη στάση, εκφράζοντας μεν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά και του χειρισμούς του, κάνοντας όμως λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία και διαφωνία στη χρήση του ελληνικού όρου Μακεδονία.

Ταυτόχρονα οι διατάξεις που περνούν με το πολυνομοσχέδιο έχουν ήδη προκαλέσει πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση τα οποία δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα την επόμενη μέρα. Εκτιμάται λοιπόν σε κυβερνητικούς κύκλους ότι μία επικοινωνιακή αντεπίθεση με αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα είναι ικανή να δώσει στο Μαξίμου την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να αντεπεξέλθει.

Ταυτόχρονα, ο ανασχηματισμός θα δείξει και τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες, καθώς μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2018 με προβολή του αφηγήματος για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι θα υποχρεώσει τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη ένα κυβερνητικό σχήμα εκλογικής σκοπιμότητας με την αξιοποίηση περισσότερων μελών στα υπουργικά έδρανα και, κυρίως, στελεχών που φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν την εξουσία για να ενδυναμώσουν την υποψηφιότητά τους στις εθνικές εκλογές.

parapolitika.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top