Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλαβάνος : Χρήσιμο να υπάρχει το κράτος των Σκοπίων στα βόρεια σύνορα μας – Δεξιό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι συνθήκες σήμερα είναι ιδιαίτερα ευνοικές για λύση του Σκοπιανού, αφού η κυβέρνηση εκεί είναι μετριοπαθής στο θέμα της ονομασίας» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος στην ATLAS τηλεόραση της Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δημήτρη Βενιέρη.

«Δεν είμαι Μακεδόνας αλλά αγαπώ όπως κάθε τόπο την περιοχή, για την οποία προτεραιότητα έχει η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής, αφού διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κάνει σαφές ότι «αν οι γείτονες μας δεχτούν να απορρίψουν τους αλυτρωτισμούς και τις προκλήσεις δε θα με ενοχλούσε μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Άλλωστε είναι πολύ καλό να υπάρχει αυτό το κράτος στα βόρεια σύνορά μας» τόνισε.

Για την ανάγκη δημιουργίας νέου φορέα στον χώρο της αριστεράς, επεσήμανε ότι «έχουν μαζευτεί προς τα δεξιά πολλές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου. (…)υπάρχουν βασικά κριτήρια για να είναι κάποιος αριστερός τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει, αφού έχει γίνει δεξιά» και συνέχισε καλώντας ευρύτερες κοινωνικές ομάδες «να συσπειρωθούν και με τις δυνάμεις από τη κοινωνία , επιστήμονες ακαδημαικοί καλλιτέχνες».

Σε σχέση με την αριστερά του κ Τσίπρα με δηκτικό τρόπο τόνισε «έχω διαχωρίσει την θέση μου από 2009 και είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που σημαίνει η συμπόρευση με την ΕΕ. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο, Κωνσταντοπούλου Λαφαζάνης και άλλοι διαχώρισαν τη θέση τους , όταν κλήθηκαν να στηρίξουν την προδοσία του 2015 και αρνήθηκαν να έχουν αυτοκίνητα, αστυνομική συνοδεία και να περιφέρονται σαν παγώνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ