Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυγενάκης: Που πήγε η … “αριστερή ευαισθησία” σας;


“Άνεργοι πέρασαν την περίοδο των εορτών δίχως την καταβολή επιδόματος ανεργίας και δώρου Χριστουγέννων”


Στην αναλγησία της Κυβέρνησης και στην μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων σε δικαιούχους ανέργους, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Ο μεγάλος αριθμός των ανέργων, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ και τα προβλήματα γραφειοκρατίας, ουσιαστικά κατέστησαν αδύνατη την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων σε σημαντικό αριθμό ανέργων. Σύμφωνα με καταγγελίες, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να περάσουν την περίοδο των εορτών αναμένοντας να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σημαντικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στους ανέργους που έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ στη Ν. Αλικαρνασσό.

Η ευπαθής ομάδα των ανέργων έχει λοιπόν ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσει, αφού κάποιοι άνεργοι ακόμη περιμένουν να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται και που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι οι πληρωμές του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνονταν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δυστυχώς, για τους δικαιούχους αποτέλεσε άλλη μια κενή υπόσχεση της Κυβέρνησης».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Για ποιο λόγο δεν καταβλήθηκε εγκαίρως το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους πριν από τα Χριστούγεννα;
2. Ποιες οι ευθύνες της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για την ταλαιπωρία της ευαίσθητης αυτής ομάδας των πολιτών;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ