Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασυγκράτητος… «γκάφα» ακόμη και με ραβίνο!

Η υπόθεση του φανατικού και μισαλλόδοξου μηνύματος ενός ραβίνου έγινε αφορμή να αναπαραχθεί στα κοινωνικά δίκτυα και να προκαλέσει ένα εφήμερο θόρυβο. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδίκασε το «κήρυγμα» και επεσήμανε ότι δεν το εκφράζουν οι ακραίες του απόψεις. Το ίδιο έπραξε και το επίσημο κράτος του Ισραήλ, μέσω της πρεσβείας του.

Ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής σε βίντεο «διάγγελμα» που ανέβασε εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της οργάνωσης Ρουβίκωνας αποκαλώντας τους «αναρχικά σκουλήκια, αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους. «Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν […] Μια σφαίρα στο κεφάλι και τελειώσαμε, όπως στο Mavi Marmara, σκουλήκια», έλεγε μεταξύ άλλων ο ραβίνος.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τις απόψεις του ραβίνου επαινεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ίσως και μέσα στην αγωνία του να διασκεδάσει το αντισημιτικό του παρελθόν. Αλλά υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα, υιοθετώντας μια τόσο ακραία φρασεολογία που προκάλεσε την αυτονόητη αντίδραση της ισραηλινής κοινότητας. Είναι άκρως ταπεινωτικό ότι στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτησή του στην οποία αποθέωνε τον ραβίνο, γράφοντας «απλά άψογος».

Το πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί να καταδικάσει …τον Αντιπρόεδρό του για τις συνεχείς παρεκτροοπές του, ούτε μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν χαρακτηρίζει τη ΝΔ. Άλλωστε αρκετοί αναγνώρισαν στον «ατυχή» ραβίνο τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει εκστομίσει πολύ χειρότερα τόσο εναντίον του κόμματος που τον φιλοξενεί σήμερα και του αρχηγού του όσο και υπέρ των πραξικοπηματιών και άλλων φαντασμάτων της δημοκρατίας.

Θα μπορούσε να είναι μια ανόητη γκάφα ενός πολιτικού που θα ξεχαστεί γρήγορα αλλά τα ΜΜΕ φροντίζουν να επιδεικνύουν ότι πρόκειται για το «αγαπημένο παιδί» της μιντιακής διαπλοκής, συνδαιτημόνας πολλών επίδοξων διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Στη χώρα που τίποτε δεν λειτουργεί κανονικά, ακόμη και η «διαπλοκή» είναι αυτή που της αναλογεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ