Μια απίστευτη υπόθεση ξετυλίγεται πίσω από το δράμα που ζούσε η οικογένεια της 35χρονης μητέρας που άφησε το μωρό της να καεί στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας. Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, η μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας, όταν ήταν 16 ετών, είχε μόνη της καταγγείλει την ίδια της τη μάνα.


Η 16χρονη τότε κοπέλα, τον Νοέμβριο του 2016, είχε εμφανιστεί μόνη της σε αστυνομικό τμήμα και είχε καταγγείλει πως η μητέρα της την παραμελούσε και την κακοποιούσε. Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων απομάκρυνε τότε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη μικρά παιδιά, τριών και τεσσάρων ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία Πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ' ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

Τελικά τα δύο ανήλικα αφέθηκαν στην τύχη τους. «Η Πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει τον χρόνο και δεν συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν.

Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται ζωές παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες, κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγία Σοφία».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top