Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξέσπασε πολιτικό «τσουνάμι» για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

«Θύελλα» προκάλεσε η θετική απάντηση στο αίτημα χορήγησης ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Η απόφαση της επιτροπής και στη συνέχεια η προσφυγή για ακύρωση της απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα δημιούργησαν σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος διεμήνυσε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία είναι αμετάκλητη ωστόσο η περίπτωση του ασύλου είναι εντελώς διαφορετική. Από την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.». Παράλληλα, η κα. Σπυράκη ανέφερε «οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Κατά της κυβέρνησης «επιτέθηκε» με οξύτατους χαρακτηρισμούς και ο κ. Λοβέρδος που χαρακτήρισε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης ως «κίνηση δουλικής σπουδής που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας».

Η κύρια αίτηση θα συζητηθεί μέσα στο προσεχές εξάμηνο, ενώ τις επόμενες μέρες θα εξετασθεί από την πρόεδρο του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...