«Θύελλα» προκάλεσε η θετική απάντηση στο αίτημα χορήγησης ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Η απόφαση της επιτροπής και στη συνέχεια η προσφυγή για ακύρωση της απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα δημιούργησαν σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος διεμήνυσε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία είναι αμετάκλητη ωστόσο η περίπτωση του ασύλου είναι εντελώς διαφορετική. Από την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.». Παράλληλα, η κα. Σπυράκη ανέφερε «οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Κατά της κυβέρνησης «επιτέθηκε» με οξύτατους χαρακτηρισμούς και ο κ. Λοβέρδος που χαρακτήρισε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης ως «κίνηση δουλικής σπουδής που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας».

Η κύρια αίτηση θα συζητηθεί μέσα στο προσεχές εξάμηνο, ενώ τις επόμενες μέρες θα εξετασθεί από την πρόεδρο του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top