Eκλογές μέσα στο 2018, επιμένουν να βλέπουν στη ΝΔ, παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το 2019, αλλά και τις διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ακόμη και η θεαματική στροφή των ΑΝΕΛ απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες τις τελευταίες ημέρες, δεν πείθει τα στελέχη της οδού Πειραιώς, ότι το ενδεχόμενο να στηθούν γρήγορα οι κάλπες, έχει απομακρυνθεί.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί σύντομα από τις εξελίξεις να πάρει την απόφαση για προκήρυξη εκλογών, καθώς η πίεση από την κοινωνία θα είναι τεράστια. Όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ στο newpost.gr, ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να μην λάβει υπόψη το κοινό αίσθημα σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, το οποίο μάλιστα το ενέταξε στο μικροπολιτικό επικοινωνιακό σχεδιασμό του.

Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, το προφανές, επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse: η ελληνική κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει σχετικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας. Όπως τονίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς ο πρωθυπουργός, πρώτον δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις του, ούτε ζήτησε τη συναίνεσή τους, δεύτερον, ανέχθηκε τις παλινωδίες του κ. Καμμένου και τρίτον, επιχειρεί να απαξιώσει, ταυτίζοντάς τους με την ακροδεξιά, όλους όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του.

Από τη ΝΔ και με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης μέτρησης που διεξήχθη αμέσως μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός, τονίζουν πως δυστυχώς για τον ίδιο, αυτοί που διαφωνούν με τις κινήσεις του είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο για τις όποιες εξελίξεις, θα έχουν τα συλλαλητήρια, θέμα, που όπως επισημαίνουν, ο πρωθυπουργός δείχνει να υποτιμά, όταν αξιολογείται ως σημαντικό από το 72% των πολιτών.

Όπως υπενθύμιζε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, «ο κ. Τσίπρας απαξιώνει τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες) τη στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δέχεται ασμένως τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

Μοιραία, εξηγούσε το ίδιο στέλεχος, η εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας για τον χειρισμό του εθνικού θέματος περιορίζεται μόνο στο 24% του εκλογικού σώματος. Ενδεικτικό στοιχείο της δυσπιστίας των πολιτών προς τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα για το σκοπιανό είναι ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη για τον πρωθυπουργό φτάνει μόλις το 51%, την ίδια ώρα που το 17% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κ. Μητσοτάκη για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, όπως άλλωστε το 32% στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Ιnterview η οποία πραγματοποιήθηκε στους νομούς της Μακεδονίας και ολοκληρώθηκε μάλιστα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Και εδώ επιβεβαιώνεται η πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ του πλειοψηφούντος ρεύματος των πολιτών -που κατά 76% απορρίπτουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία»- και της κυβερνητικής πολιτικής.

newpost.gr

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top