Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απώλεια βάρους: 5 βασικά tips

1.Καταναλώστε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες αποτελούν το κλειδί στην επιλογή τροφίμων. Η ιδιότητα τους να αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού καταναλώνοντας μικρότερες ποσότητες, τις κατατάσσει πολύ ψηλά στη λίστα των απαραίτητων συστατικών μιας δίαιτας.

Κύριες πηγές φυτικών ινών: λαχανικά, φρούτα, προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης

2.Αποφύγετε τις υγρές θερμίδες

Τα τρόφιμα τα οποία είναι σε υγρή μορφή, παραμένουν πολύ μικρό διάστημα στο πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα η αίσθηση του κορεσμού που προκαλούν, να διαρκεί πολύ λίγο. Είναι εύκολο να καταναλώσετε εκατοντάδες θερμίδες την ημέρα από τα σάκχαρα που βρίσκονται στα αναψυκτικά, το τσάι, τους χυμούς και τα λικέρ. Προτιμήστε τρόφιμα σε στερεά μορφή όπως τα φρούτα και χωρίς επιπρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά.

3. Μειώστε τον ρυθμό με τον οποίο καταναλώνετε το φαγητό σας

Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού, εμποδίζει την αντίληψη του αισθήματος κορεσμού με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε το πότε έχουμε χορτάσει και να επιβαρυνόμαστε με μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας οποιουδήποτε τροφίμου, ακόμα και χαμηλής θερμιδικής αξίας, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

4.Οργανώστε την κουζίνα σας

Μια κουζίνα εξοπλισμένη με τρόφιμα κατάλληλα για ισορροπημένη διατροφή, συμβάλει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Καταργήστε τα ράφια με τα γλυκίσματα και επιλέξτε υγιεινές και εύκολες επιλογές γεύματος.

5.Σωματική άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη συνολική καλή υγεία, αλλά είναι και ένα αναπόσπαστο συστατικό ενός επιτυχημένου προγράμματος απώλειας βάρους. Η δραστηριότητα μέτριας έντασης για μια ώρα την ημέρα, όπως το ζωηρό περπάτημα, είναι ιδανική. Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια ώρα μέσα στην ημέρα, τότε, 150-250 λεπτά άσκησης την εβδομάδα είναι ευεργετικά. Η ιατρική αξιολόγηση πριν από την έναρξη ενός προγράμματος άσκησης είναι απαραίτητη για να ελέγξετε την το είδος και την ένταση της άσκησης που μπορείτε να ακολουθήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 117 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 117 H συνάντηση του Παύλου και του Αχιλλέα εκτροχιάζεται. Οι δύο άντρες αναμετριούνται τόσο μεταξύ τους...