Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα αδέλφια Πετρίδη θα παραμείνουν στις φυλακές των νήσων Φίτζι αντιμετωπίζοντας 300 κατηγορίες!

– Οι 2 συλληφθέντες Κύπριοι αντιμετωπίζουν περίπου 300 κατηγορίες
– Χθες δικαστήριο του νησιωτικού κράτους του συμπλέγματος Φίτζι αποφάσισε την περαιτέρω κράτησή τους
– Πρόκειται για τα αδέλφια Πετρίδη (44 και 42 ετών) οι οποίοι πέρασαν Πρωτοχρονιά στο κελί
– Ένας εκ των δύο αδελφών έχει απασχολήσει στο παρελθόν και τις κυπριακές Αρχές

Δικαστήριο της Suva, των νήσων Φίτζι έλαβε χθες αργά το βράδυ την απόφαση όπως παραμείνουν υπό κράτηση τα αδέλφια Λοΐζου και Κλεάνθους Πετρίδη.

Στο δικαστήριο αντιμετώπισαν πέραν των 290 κατηγοριών, οι οποίος αφορούν κυρίως σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φρόσως Βιολάρη για το Σίγμα.

Τα αδικήματά στα οποία φέρονται ως εμπεπλεγμένοι διεπράχθησαν μεταξύ των ημερών 12 με 19 Δεκεμβρίου του 2017, με τα αδέλφια να περνούν τις γιορτές στο κελί. Παρά το γεγονός ότι στις 28/12 είχαν βρεθεί ξανά ενώπιον Δικαστηρίου, όπου μέσω του δικηγόρου τους, αρνήθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση ισχυριζόμενοι ότι οι συνθήκες στις φυλακές εκεί δεν ήταν κατάλληλες το αίτημά τους αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Εξάλλου, ζήτησαν όπως παραμείνουν υπό κράτηση σε άλλο χώρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τον Δικαστή ο οποίος διέταξε την κράτησή τους για 9 μέρες.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, οι δυο τους φέρονται να πραγματοποίησαν ύποπτες συναλλαγές σε ΑΤΜ της περιοχές με πάνω από 400 κάρτες συγκεκριμένης τράπεζας, της Bank South Pacific.

newsit.com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ