Παίζουν χωρίς αντίπαλο και κερδάνε διαρκώς. Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Τσακαλώτος κονιορτοποίησαν τον ταλαίπωρο Κυριάκο και το υπόλοιπο ασκέρι της ΝΔ. Και να που ο Κυριάκος ανοίγει κι άλλα μέτωπα, μετωπικά. Και πάνω απ΄όλα οικογενειακά. Με το ίδιο του το αίμα πάει να τα βάλει ο Κυριάκος. Με την Ντόρα και τον Μπακογιάννη τον πολυγαμικό, αμφότεροι πυρηνικές βόμβες ματαιοδοξίας-με λύσσα για εξουσία. Και τίγκα στην οργή για τον Κυριάκο που θέλει να απογαλακτισθεί από την οικογένεια.

Σύμφωνοι, πρέπει να το κάνει αυτό. Αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να γίνει θηρίο. Να κατασπαράξει τους πάντες δίπλα του. Οπως κατασπάραξε ο Τσίπρας τον Αλαβάνο, τον Κουβέλη, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, τον Λαπαβίτσα, τον Βαρουφάκη και τελειωμό δεν έχει η λίστα των νεκρών που εκτέλεσε ο Αλέξης.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Μητσοτάκης μόλις εγκαινίασε την δική του λίστα του αίματος εάν λογαριάσουμε τον γιο του Τραγάκη σαν ζέσταμα του κυνηγού. Ο Μητσοτάκης πρέπει να γίνει πεζοδρομιακός και βρώμικος. Αυτόν τον Μητσοτάκη χρειάζονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ο Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν αποφασίσει να τους κατάσχουν τις περιουσίες και να τους κλείσουν στον Κορυδαλλό.

Αυτή είναι η συμφωνία του Αλέξη με την Μέρκελ: Nα οδηγήσει στην Δικαιοσύνη 7 Ελληνες ολιγάρχες. Σε λίστα που του έδωσε η Μέρκελ τα ονόματα. Ενα κι ένα. Ο Τσίπρας της υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Η Μέρκελ του έδωσε τις αξιολογήσεις και γι΄αυτή του την υπόσχεση. Και περιμένει.

Στο μεταξύ το πλουσιόπαιδο ο Τσακαλώτος το γλεντάει κανονικά. Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξε για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Ολα αυτά ο Κυριάκος τα γνωρίζει και γι΄αυτό αποφάσισε να ανοίξει τον δικό του κύκλο του αίματος.

Σωστή απόφαση. Αρκεί να γίνει ο ίδιος θηρίο. Διαφορετικά θα πρέπει να αποχαιρετήσει το όνειρο της πρωθυπουργίας.

Δείτε τώρα με πόση άνεση οι δανειστές δώσανε την αξιολόγηση στους Τσίπρα-Τσακαλώτο σε σύγκριση με τα μαρτύρια που έκαναν στον Σαμαρά:

Κλείσαμε το SLA, έχουμε συμφωνία σε όλη τη θεματολογία-δήλωσε ο Τσακαλέτσιοςστους δημοσιογράφους. Αυτή θα παρουσιαστεί, βέβαια, στο Eurogroup τη Δευτέρα. Έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Άρα, έχουμε συμφωνία και για το τι πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και ποια πράγματα πρέπει να γίνουν, και ποια θα είναι στην ατζέντα της τέταρτης αξιολόγησης. Ήταν σε καλό κλίμα -όπως βλέπετε κλείνουμε πολύ πιο γρήγορα από ότι παλαιότερα τις συναντήσεις. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά πράγματα που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση που είμαι ευχαριστημένος. Όπως ότι στην κατάταξη των πιστωτών οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παίρνουν πρώτα το 2,75 επί του βασικού μισθού για έξι μήνες. Δηλαδή οι εργαζόμενοι έχουν την απόλυτη προτεραιότητα πριν αρχίσουν οι άλλοι. Είναι διάφορα πράγματα που θα σας τα πούμε σιγά – σιγά καθώς εξελίσσονται τα πράγματα που νομίζουμε ότι είναι θετικά για την κυβέρνηση.

Με τον ΦΠΑ στα νησιά τι θα γίνει;

Αυτό δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί, θα το δούμε. Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018, έχουμε βάλει κάποια πράγματα που δεν είναι για τον ΦΠΑ στα νησιά αλλά θα το δούμε. Είναι κάπως ανοιχτό αυτό το ζήτημα. Αυτό που θα κάνουμε οπωσδήποτε είναι ότι ένα κομμάτι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα το αλλάξουμε να είναι συγκεκριμένα γι’ αυτά τα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Με το 2,75 τι εννοείτε για τους εργαζόμενους ; Είναι 2,75 επί τοις εκατό του μισθού τους;

Όχι. Είναι 2,75 επί του κατώτατου μισθού, του πρώτου μισθού, επί έξι μήνες.

Και μετά μπαίνουν οι τράπεζες;

Ναι.

Μετά αλλάζει κάτι στη σειρά ή απλώς βάλατε αυτό από πάνω;

Όχι μετά είναι οι τράπεζες και μετά είναι οι άλλοι.

Για τον ΦΠΑ πρέπει να ξέρουμε όμως σε ένα μήνα.

Θα ξέρουμε πιο πριν από ένα μήνα.

Θα νομοθετήσετε τώρα για τα προαπαιτούμενα;

Όπως είπα, θα υπάρχουν νομοσχέδια και πριν από τα Χριστούγεννα και θα υπάρχει και ένα πολυνομοσχέδιο μετά από τα Χριστούγεννα.

Πόσα προαπαιτούμενα μένουν;

Δεν μπαίνω ποτέ σε αυτό. Θεωρώ πολύ χαζό τον αριθμό στα προαπαιτούμενα, γιατί μπορεί να είναι ένα προαπαιτούμενο που είναι μηδέν, δεν έχει γίνει, και έχουν γίνει 35 από τις 37 δράσεις.

Ορόσημο είναι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου;

Ναι.

Εκεί θέλουμε πλήρη συμφωνία.

Πλήρη συμφωνία έχουμε τώρα, εκεί θέλουμε να έχουν γίνει όλα τα προαπαιτούμενα.

Την πολιτική έγκριση…

Η πολιτική έγκριση έγινε τώρα ή, μάλλον, θα γίνει στο Eurogroup για να είμαστε τελείως ειλικρινείς.

Με τη ΔΕΗ και την πώληση των μονάδων;

Αυτά έκλεισαν. Σας ενημέρωσε χθες ο κ. Σταθάκης. Δεν άλλαξε τίποτε.

Η τέταρτη αξιολόγηση πόσο θα κρατήσει;

Νομίζω στόχος είναι να είναι ο Μάιος – Ιούνιος. Θέλουμε να είναι πολύ πριν από την έξοδο.

Η εκταμίευση έκλεισε; Τι ποσό θα είναι;

Όχι, θα γίνει μεταξύ των δύο Eurogroup.

Το Μάρτη θα γίνει συζήτηση για το χρέος και μετά πάει η τέταρτη αξιολόγηση;

Όχι εγώ νομίζω ότι μετά από τις 22 Ιανουαρίου θα αρχίσουν διάφορες διαδικασίες, που θα είναι το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, η συζήτηση για το χρέος, η συζήτηση για την έξοδο από την κρίση.

Ήταν “ήσυχη” η Βελκουλέσκου και το ΔΝΤ ή έβαλε στο τραπέζι πράγματα..

Ναι, μπορώ να πω ότι ήταν ήρεμη. Πάντα ήταν ήρεμη, αλλά μπορώ να πω ακόμη πιο ήρεμη.

Και για τις τράπεζες ήταν ήσυχη η Βελκουλέσκου;

Ναι, ναι.

Έχετε αποφασίσει τι θα ψηφίσετε για το Eurogroup;

Ναι.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top