Μια καταγγελία φοιτητή της ΑΣΟΕ κάνει το γύρο του διαδικτύου, με φωτογραφίες μέσα από το πολύπαθο κτήριο του Πανεπιστημίου του.

Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με γκράφιτι, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει ο φοιτητής, η κατάσταση είναι αφόρητη με «τρομοκράτες» να κυριαρχούν στο χώρο, να βάζουν δυνατά μουσική και να γίνεται χρήση ναρκωτικών μπροστά σε όλους.

Την καταγγελία κάνει ο φοιτητής στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, ο οποίος και τη δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα που έστειλε ο φοιτητής στον κ. Αλικάκο και την απάντηση του δημοσιογράφου.

«Γεια σας κύριε Αλικάκο, χθες τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες από τον κάτω όροφο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, εκεί που βρίσκεται το αναρχικό “στέκι” και εκεί που βρίσκονταν τα “γραφεία” των άλλων κομματοπαρατάξεων. Θέλω να τις δείτε γιατί είναι σοκαριστικές.

Δεν κρύβονται, το διαφημίζουν. Είναι τρομοκράτες. Οι φοιτητές είναι σα να βρισκόμαστε κάτω από ένα είδος κατοχής.


1. Σύνηθες φαινόμενο είναι να βάζουν μουσική από τεράστια ηχεία στη διαπασών ακριβώς κάτω από τα παράθυρα της βιβλιοθήκης. Μια μέρα που είχα μάθημα είχα πάει τρεις φορές ζητώντας ευγενικά να χαμηλώσουν την ένταση, και τις τρεις όταν έφυγα το δυνάμωσαν, κοροϊδεύοντάς με ουσιαστικά.

Μια άλλη φορά τους ρώτησα “μα άμα θέλω να διαβάσω στο πανεπιστήμιό μου;”, επιδιώκοντας πάλι ευγενικά και εκτείνοντας το χέρι για κατανόηση, για να πάρω την απάντηση “δε θα διαβάσεις για 2 ώρες, έχουμε αγώνα και μοιράζουμε φυλλάδια”. Αυτό γίνεται τακτικά και έχουν πάει και άλλοι να διαμαρτυρηθούν.

Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι “λάθος”. Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιος από την παρέα να μην έχει πει “πιο σιγά” ώστε να μην μας ακούσουν τα “λάθος” αυτιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα.

2. Μια μέρα ήρθαν απλά βάλαν φωτιά σε ένα αντικείμενο και η κεντρική είσοδος έβγαζε καπνούς. Ο χώρος δε του κάτω ορόφου ήταν το χάος, αδιανόητο να κάνεις μάθημα εκτός αν ήσουν πολύ πολύ μακριά.


3. Βλέπουμε ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών μέσα στη σχολή. Ένας φίλος που σπάνια μιλάει μου πε σοκαρισμένος: “Βγήκα απ τό εστιατόριο και απλά κάποιος πέθαινε ρε μπροστά μου, απλά πέθαινε, πέθαινε!”. Και εγώ έχω δει αυτές τις μέρες άσχημες εικόνες και από τη μια φοβάμαι από την άλλη λυπάμαι, και πολλοί ακόμα συμφοιτητές μου. Αυτό το μέρος δεν είναι για να σπουδάσει φοιτητής.

Αυτά ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω.»


Στο κείμενο-καταγγελία του φοιτητή ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ντρέπομαι παλικάρι μου. Ντρέπομαι και σου ζητώ συγγνώμη για την χώρα που σου παραδίδουμε. Αυτό που κάνεις, να σπουδάζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τιμή σου! Και ντροπή μας».

Πηγή: iefimerida.gr


+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top