Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O νέος πατριωτισμός προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Του Βασίλη Οικονόμου*

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, μετά από τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο πρώτος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πραγμάτωση της Πολιτικής Αλλαγής, ώστε να μπορέσει να εκφραστεί η πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλει η Ελλάδα να αλλάξει.

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και ταμπέλες πιστεύουν ότι η χώρα θα αναγεννηθεί όταν η οικονομία ελευθερωθεί από τα δεσμά του κράτους και απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις που έχουν την περίοδο αυτή μείνει στα μετόπισθεν.

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από τις ταμπέλες της δεξιάς και της αριστεράς πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν το περίσσευμα διανέμεται στους αδύναμους με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από μικροκομματικά επικοινωνιακά τερτίπια και σκοπιμότητες πιστεύουν ότι η χώρα μας θα αλλάξει όταν όλοι έχουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από το τι ψήφισαν στο παρελθόν ή στις προηγούμενες εκλογές αυτή τη φορά θα επιλέξουν τις ιδέες και τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αλλάξει η Ελλάδα. Και η Ελλάδα θ’ αλλάξει όταν εμείς οι ίδιοι πιστέψουμε στις δυνατότητές μας αλλά και στην αποστολή μας.

Είναι σε όλους πλέον σαφές ότι όσο πιο γρήγορα φύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο ευκολότερα θα επιστρέψει η χώρα μας στην κανονικότητα.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό.

Η Κυβέρνηση δε βλάπτει μόνο την Οικονομία, δεν βλάπτει μόνο την Υγεία, την Παιδεία και την κοινωνική συνοχή. Καταστρέφει τη λογική, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες κάθε νοικοκύρη Έλληνα, κάθε Έλληνα πατριώτη. Αυτή η Κυβέρνηση κάνει ζημιά. Η παράταση παραμονής της στην εξουσία βαθαίνει τη ζημιά.

Το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία διαφορετική Ελλάδα καθίσταται κάθε μέρα και πιο αναγκαίο.

Μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, γιατί τους σέβεται, τους παρέχει το δικαίωμα να μάχονται, να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να δουλεύουν, να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους για αυτούς και τα παιδιά τους. Αλλά και μια Ελλάδα που θα βρει τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό χώρο και δε θα παίζει το ρόλο του παρία και του φτωχού συγγενή, που θυμάται τους ευρωπαίους εταίρους μόνο όταν θέλει να εισπράξει ευρωπαϊκούς πόρους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που βήμα-βήμα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οικοδομήσει. Μακριά από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δήθεν δεσμεύσεις. Με όπλα μας την σκληρή δουλειά και την αλήθεια. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να βάλουμε τα δυνατά μας για την Πατρίδα. Αρκεί να είμαστε βέβαιοι ότι η Πατρίδα θα μας αντιμετωπίζει με Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός: Έλληνες που μάχονται για την Πατρίδα τους και μια Ελλάδα που μάχεται για τα παιδιά της.

*Ο κ. Βασίλης Οικονόμου είναι Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ