Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nomads: Ποιος θα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος;

Από την Κυριακή που μας έρχεται το “Nomads” αλλάζει, αφού μόλις δύο εβδομάδες έμειναν πια για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή του επάθλου των 100.000 ευρώ στον τελικό της 21ης Δεκεμβρίου. Θα έχει προηγηθεί ο ημιτελικός την προηγούμενη ημέρα. Ήδη από την Παρασκευή το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορεί να αναδείξει τον αγαπημένο του διαγωνιζόμενο όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Ο πιο λαοπρόβλητος παίκτης θα χαίρει αυτομάτως και ασυλίας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στις τελευταίες ημέρες του “Nomads” που προβλέπονται σκληρές και απαιτητικές. Ούτως ή άλλως η αντοχή των διαγωνιζόμενων έχει φτάσει στα όριά της, πράγμα που αποτυπώνεται ανάγλυφα και στους καβγάδες που καθημερινά πυροδοτούνται ανάμεσά τους για ψύλλου πήδημα. Άραγε ποιος θα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος;

Ας θυμηθούμε τι γνωρίζουμε για τους εννέα εναπομείναντες παίκτες αλλά και τους λόγους που καθένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι δυνάμει νικητής του παιχνιδιού. Βέβαια, ακόμη και όσοι δε φτάσουν έως τον τελικό, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το ποσό των 50.000 ευρώ μέσα από δοκιμασίες και αγωνίσματα που θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια. Ως γνωστόν τη δόξα πολλοί μίσησαν. Το χρήμα όμως;

Γιώργος Μαυρίδης

Για πολλούς μοιάζει με το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Έγινε το αντίστοιχο του Ντάνου του “Survivor”, πριν προλάβεις να πεις Βασιλάκης Καΐλας. Συγκινήθηκε, έκλαψε, τσακώθηκε, κατάφερε να μπει ανάμεσα στον Νίκο Αναδιώτη και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, οι οποίοι συνδέονταν με στενή φιλία εννέα ετών. Η παρουσία του στο παιχνίδι του ΑΝΤ1 γέννησε το σύνθημα “αν δεν μπορείς, γίνε τατουατζής”, ενώ και οι επιδόσεις του στα αθλήματα δείχνουν να βελτιώνονται στα τελευταία επεισόδια. Το κοινό λατρεύει τους αποδιοπομπαίους τράγους και αυτό ενδεχομένως θα βγει στις προσεχείς ψηφοφορίες.

Δήμητρα Φραντζή

Είναι αναμφίβολα ΤΟ κορμί του “Nomads”. Η πρωταθλήτρια χάρισε άφθονα χορταστικά πλάνα στο σκηνοθέτη του παιχνιδιού, τα οποία εκτιμήθηκαν δεόντως από το ανδρικό κοινό. Η Χαλκιδαία αθλήτρια ήταν μάλλον η ευχάριστη έκπληξη τόσο από άποψη χαρακτήρα όσο και από εκείνη των επιδόσεων στο στίβο μάχης. Στα μπόνους μπορεί να καταμετρήσει κανείς και τη φημολογούμενη σχέση της με τον Γιώργο Κατσινόπουλο. Τα ειδύλλια πάντα συνεπαίρνουν το φιλοθεάμον κοινό. Άλλωστε τα 100.000 είναι μια πρώτης τάξεως μαγιά για να ανοίξουν το σπιτικό τους.

Γιώργος Κατσινόπουλος

Αρσενικό παλαιάς κοπής που προσχώρησε στη συμμαχία Αναδιώτη-Μαυρίδη. Ο 39χρονος πρωταθλητής του Ζίου Ζίτσου λέει ότι βλέπει την ζωή σαν ένα μεγάλο παζλ, τα κομμάτια του οποίου δημιουργούνται από στιγμές και εμπειρίες. Μπήκε στο παιχνίδι για να ζήσει τη δοκιμασία σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και σίγουρα θα βγει κερδισμένος. Όχι μόνο από εμπειρίες. Ο αψύς χαρακτήρας του και το ρωμαλέο παρουσιαστικό του είναι στοιχεία αρκετά για να αποσπάσει τη θετική ψήφο του κοινού -ειδικά του γυναικείου. Αρκεί να αντέξει.

Λευτέρης Παρασκευάς

Ο Βολιώτης υπεραθλητής ήταν εξαρχής ξεκάθαρος για τους λόγους που τον οδήγησαν στο “Nomads”. Ήθελε να κατακτήσει το χρηματικό έπαθλο για να βελτιώσει την ζωή της οικογένειάς του, αλλά για να διαθέσει ένα μέρος του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ελάχιστοι περίμεναν ότι θα κατάφερνε να φτάσει έως την τελική ευθεία, όμως αποδείχτηκε πολύ πιο συγκεντρωμένος στο στόχο του από πολλούς ομόσταβλούς του. Είναι έμπειρος υπερμαραθωνοδρόμος, άρα διαθέτει εκτός από αντοχή σώματος και αντοχή μυαλού.

Νίκος Αναδιώτης

Όπως και στην ζωή του, έτσι και στο τηλεπαιχνίδι ο Αναδιώτης πορεύτηκε έως τώρα με τον σταυρό στο χέρι. Λάβωσε τη φιλία του με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, τάχθηκε στο πλευρό του Γιώργου Μαυρίδη, απέδειξε τη σωματική ρώμη του στο στίβο και την προσαρμοστικότητά του, την οποία άλλωστε θεωρεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Είναι ένας πράος, φιλήσυχος τύπος, έτοιμος όμως να δείξει τα δόντια του (και τα μπράτσα του) μπροστά στο δέλεαρ του χρηματικού επάθλου. Ειδικά αν βρεθεί αντίπαλος με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, θα είναι για εκείνον και ζήτημα γοήτρου.

Δημήτρης Αλεξάνδρου

Είναι ο άνθρωπος που επινόησε την ατάκα “αν δεν μπορείς γίνε τατουατζής”. Ως άλλος Χανταμπάκης ο δυναμικός Αλεξάνδρου προφανώς υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και έκανε εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά να εκδιώξει τον Γιώργο Μαυρίδη από το παιχνίδι, συνασπιζόμενος με την Αποστολία Ζώη, τη Χριστίνα Κολέτσα και τη Μαντώ Γαστεράτου. Δεν τα κατάφερε. Τουναντίον κέρδισε άξια το χαρακτηρισμό του love to hate κάγκουρα των “Νομάδων”.

Βασιλική Μιλλούση

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής έχει υποσχεθεί πως αν κατακτήσει το έπαθλο του “Nomads”, θα αξιοποιήσει τα χρήματα για να κάνει πράξη ένα όνειρο ζωής. Θα δημιουργήσει έναν χώρο που θα μυεί τον κόσμο στο αγώνισμα που ανέδειξε και την ίδια. Δηλώνει αφελής και παρορμητική και αυτό μάλλον βγήκε στους δυόμιση μήνες παραμονής της στο νησί. Έχει επιλέξει να προσκολληθεί στο δίπολο Λευτέρη Παρασκευά-Αποστολίας Ζώη. Άραγε θα αποδώσει η στρατηγική της;

Κωνσταντίνος Οροκλός

Από τα σαράντα κύματα πέρασαν οι σχέσεις με τους συμπαίκτες του μέχρι να καταλήξει ότι βρήκε την αδελφή-ψυχή του – τουλάχιστον στο πλαίσιο του reality επιβίωσης – στον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Οι δυο τους είναι το νέο αχτύπητο δίδυμο, κατ’ αναλογία θα μπορούσε να τους θεωρήσει κανείς σύγχρονους Πρόδρομο και Τσάκα (από το αλήστου μνήμης “Big Brother”). Ο άνθρωπος που χάρη στην κόμμωσή του μοιάζει βγαλμένος από ταινία “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” έχει δηλώσει πως το γεγονός που επηρέασε όσο τίποτα την ζωή του ήταν η γέννησή του. Ναι, είναι αυτοαναφορικός και πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Μια ιδέα δράματος θα τον γείωνε στα μάτια του κοινού.

Αποστολία Ζώη

Η γνωστή τραγουδίστρια ενσάρκωσε με αξιώσεις τον ρόλο της μουσίτσας του “Nomads”. Η στρατηγική της ήταν απλή. Προσπάθησε να δημιουργήσει συμμαχίες που θα την οδηγούσαν όσο μακρύτερα γινόταν στην πορεία του παιχνιδιού. Και το κατάφερε. Όχι βέβαια μόνο στους τακτικισμούς και τους ελιγμούς της αλλά και εξαιτίας των ικανοτήτων της στα αθλήματα, τις οποίες ελάχιστοι υπολόγιζαν. Γι’ αυτό και προφανώς γέννησε αντιπάθειες από τους συμπαίκτες της που είδαν στο πρόσωπό της μια υπολογίσιμη αντίπαλο. Είναι άφταστη στον στίβο μάχης, αλλά και στο ψάρεμα, όπως πολλάκις φρόντισε να μας υπενθυμίσει. Άραγε τι ψάρια θα πιάσει από‘δω και πέρα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο...