Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Η ΑΕΛ προηγήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ο Κόντε χτύπησε ξανά, φτάνοντας τα 7 τέρματα και διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ευκαιρίες και οι δύο ομάδες για τη νίκη

Δικαιοσύνη, αδικία, ό,τι και να βάλετε για το ματς στην Λάρισα μέσα θα πέσετε. Δικαιοσύνη γιατί η ισοπαλία (1-1) δείχνει να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά και αδικία καθώς τόσο η ΑΕΛ, όσο και ο ΠΑΣ Θα μπορούσαν με την ίδια ευκολία που έμειναν στο 1-1 να πάρουν και τη νίκη, χάνοντας ευκαιρίες για να τα καταφέρουν.

Το δεύτερο γκολ όμως δεν μπήκε από καμία ομάδα και έτσι οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν έφτασαν τους 14 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Λαμία που με την ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε τους 15. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που με τον συνήθη ύποπτο Κόντε ισοφάρισαν, έφτασαν τους 16 βαθμούς ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους «βυσσινί»

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι έκαναν ιδανικό ξεκίνημα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6′ με πέναλτι του Ναζλίδη. Ο έμπειρος επιθετικός ανατράπηκε από τον Μπέριο (τον τράβηξε από τη φανέλα), εκτέλεσε στην συνέχεια την εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το πρώτο τέταρτο η ΑΕΛ ήταν συνεχώς μπροστά χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Κάτι που έκαναν στο 14′ οι φιλοξενούμενοι με τον Ναδάλες να γυρίζει, τον Μπόζοβιτς να είναι εκτός φάσης, αλλά να μην βρίσκεται κάποιος να σκοράρει προ κενής εστίας. Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία πριν την λήξη του ημιχρόνου, με τον Μπόζοβιτς να νικάει τον Γιάκο από το ένα μέτρο.

Σειρά του ΠΑΣ για ιδανικό ξεκίνημα…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο, με γρήγορο γκολ, το οποίο όμως πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα στο 55′ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σολτάνι, ο Τζημόπουλος νικήθηκε από τον Μπόζοβιτς και ο Κόντε από το ένα μέτρο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Από εκείνο το σημείο είχαμε χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τους Φυντάνη και Πετράκη να δείχνουν ξεκάθαρα πως ήθελαν τη νίκη. Αρχικά στο 61′ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ζίζιτς πέρασε λίγο άουτ και στην συνέχεια σειρά πήραν οι φιλοξενούμενοι που με τον Σολτάνι στο 74′ δεν μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι, με τον Μπόζοβιτς να του λέει πάλι όχι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς πάντως χάθηκε στο 84′ με τον Κόντε από το ένα μέτρο μετά από γύρισμα του Μανθάτη να μην μπορεί να σκοράρει. Έτσι το 1-1 έμεινε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ