Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-3

Με τον Καλτσά να είναι ασταμάτητος (δύο γκολ και ασίστ) ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 3-1 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα και σημείωσε την πέμπτη σερί νίκη του στο Πρωτάθλημα! Ισοφάρισε προσωρινά ο Αλμπάνης για τους γηπεδούχους.

Η ξέφρενη πορεία του Αστέρα συνεχίστηκε και στην Ριζούπολη. Οι Αρκάδες έκαναν το 5 στα 5 έφτασαν τους 21 βαθμούς όντας μόλις έναν βαθμό πίσω από τον 5ο Πανιώνιο.

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Βούλιτς σε 4-2-3-1 ξεκίνησε με τον Τσόβιτς στο τέρμα και τους Κούρο, Μπίτζιμιν, Κύργια και Κοντοέ στην άμυνα. Χουάρες και Παπάζογλου ήταν τα δύο χαφ, Αλμπάνης, Κονέ και Ανιέτα ήταν πίσω από τον Ελμπάζ. Από την άλλη, ο Σάββας Παντελίδης κι αυτός στο γνωστό του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του με τα γνωστά πρόσωπα. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα κι οι Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος και Ίγκορ στην άμυνα. Μουνάφο και Ιγκλέσιας ήταν τα δύο χαφ με τον Τόνσο να είναι μπροστά τους, ενώ οι Καλτσάς και Τσιλιανίδης είναι στα φτερά του Μανιά.

Το ματς ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει την μπάλα περισσότερο στα πόδια του. Μάλιστα, μόλις στο 8′ ο Κονέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Αθανασιάδη, ο τερματοφύλακας των Αρκάδων δεν μπλόκαρε σταθερά και στο… ριμπάουντ, ο Ανιέτε είδε την προσπάθειά του να φεύγει άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα ήρθε στο 19′ με τον Ίγκορ να κάνει το σουτ, αλλά ο Κύργιας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στην ακριβώς επόμενη καλή στιγμή των Αρκάδων, ήρθε και το γκολ. Ο Τόνσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά κι ο Καλτσάς που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι με όμορφο σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Περίπου 8′ αργότερα, ο Μπιτζιμίν πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ανιέτε με την μπάλα να περνάει άουτ. Σ΄ αυτό το σημείο, οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση αλλά δεν ήθελε και πολύ να δεχτούν και δεύτερο γκολ. Στο 33′ ο Μανιάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Γιαννούλης που ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι δεν πάτησε καλά με αποτέλεσμα η κεφαλιά του να φεύγει άουτ. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τους “κιτρινομπλέ” να έχουν το σκορ υπέρ τους.

Το… καθάρισαν οι Μανιάς-Καλτσάς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αλμπάνη να κάνει το 1-1 στο 51′ με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Από εκεί και πέρα τα λεπτά περνούσαν χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ο Αστέρας κάποια φάση, όπως κι ο Απόλλωνα. Εκεί που το ματς έμοιαζε να… βαλτώνει, ο Μανιάς στο 70′ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 2-1 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη δεν είχαν τελειώσει εκεί. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς πίεσε τον Μπιτζιμίν, εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι Αρκάδες πανηγύρισαν την 5η σερί τους νίκη φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Mvp: Πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε αυτό του Μανιά. Ε, τι άλλο να έκανε ο Καλτσάς;

Αδύναμος κρίκος: Ο Ανιέτε σε ακόμη ένα ματς δεν βοήθησε την ομάδα του να αναπτυχθεί και να γίνει επικίνδυνη.

Στο ύψος του: Ο Αλμπάνης σε ακόμα ένα ματς σκόραρε αλλά φαίνεται να είναι μόνος του.

Η γκάφα: Ο Μπιτζιμίν στο τέλος δεν διώχνει την μπάλα και δίνει στον Καλτσά την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερό του τέρμα.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα και καμία δύσκολη φάση για τον διαιτητή Καραντώνη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας με το 5 στα 5 υποδέχεται την άλλη εβδομάδα στην Τρίπολη τον Παναιτωλικό και θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει το 2017 με ένα.. τρελό 6 στα 6 που θα τον έχει βάλει για τα καλά σε τροχιά 5άδας. Από την άλλη ο Απόλλων μπλέκει με Κέρκυρα και Πλατανιά στο κόλπο της σωτηρίας και αναμένεται απ’ αυτό το ματς να δούμε τι άλλαγες θα υπάρξουν στο αγωνιστικό κομμάτι.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Κοντοέες, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος, Χουάρες, Παπάζογλου, Ανιέτε, Αλμπάνης, Κονέ, Ελμπάζ

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μανιάς

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί και πώς υπολογίζεται – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Δώρο Πάσχα, περιμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε για να κάνουν τις εορταστικές αγορές είτε για να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να πληρώσουν διάφορες...