Την πεποίθηση ότι εντός του 2018 η Ελλάδα θα λάβει από το Eurogroup ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, εξέφρασε ο ανώτερος διευθυντής του οίκου Fitch Τσαρλς Σεβίλ.

Μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, το στέλεχος της Fitch ανέφερε πως «η θετική οπτική της αξιολόγησης [σ.σ. του οίκου προς την Ελλάδα] αντανακλά την προσδοκία ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια και ότι το Eurogroup θα δώσει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους εντός του 2018».

Ο κ. Σεβίλ υποστήριξε πως ένας από τους λόγους που ο οίκος αξιολόγησης εμφανίζεται αισιόδοξος είναι η μείωση του πολιτικού ρίσκου και η σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ο Fitch εκτιμά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Κατά την άποψη μας, το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πιο σταθερό και το ρίσκο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αντιστρέψει τα πολιτικά μέτρα του προγράμματος του ESM είναι περιορισμένο», κατέληξε.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top