Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Eldorado Gold: Παράταση 60 ημερών για τη διαιτητική διαδικασία

Κατά 60 ημέρες έχει παραταθεί η διαιτητική διαδικασία ανάμεσα στην Eldorado Gold και το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως γίνεται γνωστό, η περίοδος διαιτησίας αναμένεται να λήξει στις 6 Απριλίου του 2018.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η Eldorado Gold Corporation (“Eldorado” ή “Εταιρεία”) επιβεβαιώνει ότι μετά από αίτημα της διαιτητικής επιτροπής, η περίοδος διαιτησίας που είχε προσδιοριστεί αρχικά σε 90 ημέρες, έχει παραταθεί κατά 60 ημέρες και αναμένεται να λήξει στις 06 Απριλίου του 2018.

Η εγχώρια αυτή διαιτησία αφορά στην διαδικασία που κινήθηκε από τo Υπουργείo Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατά της θυγατρικής της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” (“Ελληνικός Χρυσός”) (δείτε το αντίστοιχο δελτίο τύπου με ημερομηνία 15ης Σεπτεμβρίου 2017). Η παράταση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της διαιτητικής επιτροπής και σε συμφωνία με την “Ελληνικός Χρυσός” και τα αρμόδια Υπουργεία.

Η εταιρεία διατηρεί την πεποίθηση ότι η τρέχουσα διαιτητική διαδικασία, θα καταδείξει την προσήλωσή της στο ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Η Εταιρεία πιστεύει ότι, μέσω του ανοιχτού διαλόγου, τα δύο μέρη θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και αποτελεσματική ανάπτυξη των μεταλλευτικών της δραστηριοτήτων, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ