Σήμερα Δευτέρα ανοίγει τις πύλες της η Ονειρούπολη της Δράμας. Για 14η συνεχή χρονιά, ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες γίνονται πρωταγωνιστές στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Τους υποδέχεται μια ονειρική πόλη, στην οποία κατοικούν τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο Άγιος Βασίλης!

Η ατμόσφαιρα της αγαπημένης γιορτής, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί υπέροχες διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, ξεπροβάλει στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο, σκορπίζεται από τις καμινάδες των μικρών ξύλινων σπιτιών, φτάνοντας ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα και παρασύροντας στο ρυθμό των ημερών όλους όσοι θα βρίσκονται εκεί.

Η Ονειρούπολη της Δράμας ιδρύθηκε το 2004 και δεκατέσσερα συνεχόμενα Χριστούγεννα φιλοξενεί στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων! Στο πλαίσιο αυτό η Ονειρούπολη Δράμας 2017-2018 αναπτύσσει τη φιλοσοφία της, εξελίσσεται, αναμορφώνεται και δημιουργεί μια νέα πολιτιστική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Την πρώτη σελίδα του νέου παραμυθιού της Ονειρούπολης θα γράψει στις 7:00 μμ, ο κοσμαγάπητος Έλληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, εγκαινιάζοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και το νέο θεσμό «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης», το οποίο και θα του παραδοθεί, ανακηρύσσοντας τον «πρώτο επίτιμο κάτοικο» της Ονειρούπολης.

Υπό τη διοργάνωση του Δήμου Δράμας και αυτήν τη χρονιά η πρόσβαση στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εντελώς δωρεάν. Αυτήν τη χρονιά ένα ενθουσιώδες και δυναμικό Τμήμα Εθελοντών αναλαμβάνει την ξενάγηση στους χώρους και εγγυάται την πιο ζεστή ατμόσφαιρα στην καρδιά του χειμώνα.

Στην Ονειρούπολη Δράμας 2017 – 2018 οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν:

-Το νέο σπίτι του Άη Βασίλη
-Το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών
-Τη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας
-Τα PLAYMOBIL στην Ονειρούπολη με Ιππότες & Πριγκίπισσες
-Το Ταχυδρομικό Εργαστήρι με Γράμματα & Πλαστελίνες
-Το Σπιτάκι του Παραμυθιού (αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά)
-Το Σπιτάκι της Ζωγραφικής Προσώπου
-Το Παγωμένο Εργαστήρι Πειραμάτων (στην κεντρική πλατεία)
-Το Εργαστήρι του Χαμόγελου
-Το Εργαστήρι της Φύσης

Μπορούν να ακολουθήσουν μια «Μαγική Διαδρομή» και να ανακαλύψουν κάθε κρυμμένο μυστικό της Ονειρούπολης, κερδίζοντας πολλά δώρα. Μπορούν, επίσης, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να ζήσουν από κοντά την «Εποχή των Παγετώνων», το νέο κορυφαίο Θεματικό Πάρκο, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν ζώα που έζησαν στη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια: Μαμούθ, γλυπτόδοντες, μεγαλοπρεπείς τίγρεις, γιγάντιοι κάστορες, βραδύποδες και άλλα… χαριτωμένα ζωάκια περιμένουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Το Θεματικό Πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» (έναρξη 13.12.2017) συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με την εξερεύνηση σε έναν περιπετειώδη κόσμο. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει με γνώσεις για σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις, που αφορούν την Εποχή των Παγετώνων. Οι ήχοι των προϊστορικών ζώων, τα χρώματα και οι κινήσεις τους παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top