Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νικολόπουλος: Ολόκληρη βιομηχανία πλαστών πτυχίων – Ο πρώην βουλευτής και ο δικηγόρος που αγόρασαν πλαστά πτυχία

Ερώτηση προς τον υπουργό δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της Πάτρας, ο ένας πρώην βουλευτής και ο άλλος μεγαλοδικηγόρος, φέρονται να έχουν αγοράσει πλαστά πτυχία για τα παιδιά τους, από Πανεπιστήμια του εξωτερικού!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα, πρόκειται για δύο από τις χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις, που συνθέτουν την όζουσα υπόθεση χορήγησης πλαστών πτυχίων, από υπαρκτά ή ανύπαρκτα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Ντάσκας, το κύκλωμα χορηγούσε χιλιάδες πτυχία μέσω Κύπρου, Αγγλίας και άλλων χωρών, με το … αζημίωτο φυσικά. Οι τιμές για κάθε πτυχίο ανέρχονταν, ανάλογα και με το Πανεπιστήμιο που ανέγραφαν, σε αρκετές χιλιάδες ευρώ: «Αν μιλάμε για πτυχία με διδακτορικό, αυτά μπορεί να κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ!».

Όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Ντάσκας, «οι πιστοποιήσεις γίνονταν μέσω του αμαρτωλού Ιδρύματος που λέγεται ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) και έτσι εμφανίζεσαι πως έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις περάσει … ούτε απ’ έξω!»

Όπως συμπληρώνει ο κ. Ντάσκας: «Το κακό είχε παραγίνει με τα αγορασμένα, με διάφορους τρόπους, πτυχία. Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος πουθενά. Όπως για παράδειγμα μια κυρία ετών 50, η οποία ασκούσε επί… 20 χρόνια τη δικηγορία με κανονική πινακίδα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας, αν και δεν είχε πάρει ποτέ πτυχίο Νομικής! Σκαλίζοντας αυτή την υπόθεση, φθάσαμε στον περίφημο ΔΟΑΤΑΠ, τον κρατικό οργανισμό αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το εξωτερικό, το παλιό διαβόητο για τα σκάνδαλα ΔΙΚΑΤΣΑ».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα των πλαστών πτυχίων είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το πανελλήνιο και είχε αντίκτυπο στην Αχαϊκή τοπική κοινωνία. Η βιομηχανία «πλαστών πτυχίων» είχε την κορύφωση στην «παραγωγικότητά» της την εποχή των «χρυσών αγελάδων» όμως και στην εποχή της κρίσης… τα κυκλώματα δεν σταμάτησαν την λειτουργία τους.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας παρακαλείσθε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει προωθηθεί ο φάκελος από εσάς προκειμένου να ασχοληθεί η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και, εάν ήδη έχει γίνει έλεγχος, υπάρχει πόρισμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται γόνοι της καλής κοινωνίας και παιδί πρώην βουλευτή Αχαΐας;

2. Ποιοι παρεπέμφθησαν στη Δικαιοσύνη από τα μέλη του κυκλώματος της «βιομηχανίας πλαστών πτυχίων

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...