Με μηνύματα ενότητας αλλά και σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τις εργασίες του 11ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά αξιοπρέπεια. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παλιά και δοκιμασμένα στελέχη μας. Στελέχη που σήκωσαν στους ώμους μας την παράταξη μας. Τους ευχαριστώ και τους καλωσορίζω», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μειμαράκη.

«Ο Κώστας Καραμανλής που έφερε την παράταξή μας στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, που τις δύσκολες στιγμές δεν δίστασε να πει αλήθειες. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που αν είχε ολοκληρώσει την θητεία του, η πατρίδα μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη φάση. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ένας πραγματικός αγωνιστής της παράταξης. Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα ενότητας και νίκης. Τους ευχαριστώ και τους τρεις», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος.«Στόχος μας είναι να επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας, να δείξουμε στους Ελληνες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δε συμβιβαζόμαστε με την φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων. Είναι εθνικός στόχος, γιαυτό και στην προσπάθεια συνδράμουν άνθρωποι που δεν είναι μέλη μας. Είναι το αποτέλεσμα της ανανέωσης που επιτελούμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.«Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, την ανικανότητα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνόντων. Να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος δεν είναι μόνο κομματικός. Είναι εθνικός. Γιατί αφορά το ίδιο το μέλλον της πατρίδας μας. Για αυτή την προσπάθεια συνδράμουν με αίσθημα ευθύνης και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που δεν είναι κατ’ ανάγκη μέλη ή ψηφοφόροι μας. Αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής διεύρυνσης και ανανέωσης που επί δύο χρόνια υλοποιούμε. Και με αυτήν τη σκέψη θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στην παρουσία της Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής και του Επικεφαλής του Ποταμιού που θα έρθει σε λίγο. Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν για πολλές δεκαετίες ο ιστορικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι - πλάι, συμμάχους στο ανάχωμα απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η σύγχρονη Ελλάδα. Και τα καταφέραμε».

Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι:

«Η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Διότι στην υπηρεσία του εθνικού αυτού στόχου βάλαμε στο πλάι όλα όσα επί δεκαετίες μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές. Όμως πιστεύω και ελπίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του», ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Κυρία Γεννηματά ο χώρος που εκπροσωπείτε ήταν ο παραδοσιακός αντίπαλος μας για πολλά χρόνια. Όμως η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Γιαυτό τον στόχο βάλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά πιστεύω ότι το «Κίνημα Αλλαγής» θα συμβάλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Πρόεδρε Σταύρο χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία σου εδώ, γιατί το Ποτάμι είχε πάντα υπεύθυνη στάση όλη αυτή την περίοδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ξεκάθαρο «άνοιγμα» προς το κίνημα αλλαγής.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα. «Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο. Μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη δυσπιστεί απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. Η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική. Τα ψέματα, η ανικανότητα, και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και διχάζουν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό. Να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς. Να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι με θάρρος, σωστή προετοιμασία, σχέδιο, και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση. Και ότι οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά για τους πολίτες και τη ζωή τους. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν στη θέση μας. Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια. Αξίζουμε καλύτερα. Και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία.Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε, δύο φορές, η δυνατότητα να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά. Το λογαριασμό των ψεμάτων, της ανικανότητας και της διαφθοράς τον πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ο αγώνας, όμως, μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Δεν με φοβίζει ότι απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς. Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε ακόμη και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία και χυδαιότητα της κυβέρνησής του. Η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη. Να πείσουμε τους πολίτες ότι πρώτα από όλα εμείς έχουμε αλλάξει για να τους ζητήσουμε να μας εμπιστευθούν να αλλάξουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό και το 11ο Συνέδριό μας είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και με τους κατάλληλους ανθρώπους. Κάνουμε την ανανέωση και την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Κάνουμε την οικονομική μας εξυγίανση πράξη κάθε μέρα. Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές μετρά αντίστροφα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


liberal.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top