Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημόσια συγγνώμη ζήτησαν τα “Παραπολιτικά” για ψευδή δημοσιεύματα κατά Σταύρου Κοντονή

Με σχετικό δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά» η εφημερίδα απολογείται για παλαιότερη δημοσίευση σχετικά με τον Σταύρο Κοντονή

Το σχετικό δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Η εφημερίδα μας απολογείται στην κ. Χριστίνα Σαλάππα καθώς και στον κ. Σταύρο Κοντονή για το ανάρμοστο και ψευδές άρθρο που δημοσιεύθηκε με τα «Παραπολιτικά» της 22ας/10/2016, και συγκεκριμένα το άρθρο που κάλυπτε τη σελίδα 24, με τίτλο «”Αμαρτίες” συντρόφου Κοντονή», καθώς και την αναφορά που γινόταν στο πρωτοσέλιδο «Η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια».

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, βεβαιώνουμε σήμερα ότι δεν ισχύουν τα όσα διαλαμβάνονται στη μήνυση που αναφέραμε στο ως άνω δημοσίευμά μας, διότι έχει εκδοθεί από τις 25/1/2012 το υπ’ αριθμ. 358/2012 απαλλακτικό από κάθε κατηγορία βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι:

«Ουδόλως προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελόμενων, καθόσον ο εγκαλών με την από 5-12-2008 ένορκη εξέτασή του και με την από 4-12-2008 έγγραφη δήλωσή του διευκρίνισε ότι ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στην έγκλησή του, η οποία υπεβλήθη λόγω εσφαλμένης αξιολόγησης των πραγματικών περιστατικών».

Πράγματι, το συγκεκριμένο άρθρο μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψη της κ. Χριστίνας Σαλάππα και του κ. Σταύρου Κοντονή με το ψευδές περιεχόμενό του, την παρανόμως αποτυπωθείσα φωτογραφία τους και ειδικότερα με τη βαρύτατη αμέλειά μας να μην παρουσιάσουμε τη συνολική ροή της μήνυσης, σύμφωνα με την οποία η σχηματιθείσα δικογραφία κατέληξε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών από το έτος 2011, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι υφίσταται εκκρεμής ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της συντρόφου του Υφυπουργού Αθλητισμού».

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ