Να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» της καλεί την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή «την πρόθεση των καναλαρχών ν’ αγοράσουν τις τηλεοπτικές άδειες σχεδόν… δωρεάν!»

Σχετική ερώτηση έχει ήδη καταθέσει ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

«Ο περσινός αγώνας των καναλιών εναντίον του διαγωνισμού αδειοδότησης με επιχείρημα τη μη ύπαρξη ΕΣΡ αποδεικνύεται πανηγυρικά προσχηματικός και τώρα αναδεικνύεται ο πραγματικός στόχος: η συνέχιση του 27ετούς καθεστώτος ανομίας και διαπλοκής.

Η ακόρεστη δίψα τους να διατηρηθεί αυτή η αυθαιρεσία, τούς ανάγκασε να αποκαλυφθούν από μόνοι τους.

Με το που ανακοίνωσε το ΕΣΡ την πρόθεση να κάνει διαγωνισμό και να τεθεί ως τίμημα άδειας ο μέσος όρος των χρημάτων που οι ίδιοι έδωσαν στον προηγούμενο διαγωνισμό, που τόσο λυσσαλέα τον πολέμησαν, έσπευσαν στο ΣτΕ εκ νέου για να δηλώσουν τις προθέσεις τους και να παίξουν όσο μπορούν το παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Κατέρριψαν με την κίνησή τους αυτή όλο το μύθευμα που είχαν φτιάξει ως γραμμή άμυνας στον προηγούμενο διαγωνισμό. Ούτε ΕΣΡ ήθελαν, ούτε να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά ήθελαν, ούτε τη νομιμότητα ήθελαν. Ήθελαν άδειες τηλεοπτικές χωρίς λεφτά. Διεκδικούν τη δύναμη της εξουσίας , κατέχοντας ΜΜΕ χωρίς κόστος».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογραμμίζει ότι η «εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με τον βίο και την πολιτεία των καναλαρχών, τους ξεγύμνωσε πλήρως. Τα πρακτικά της είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας αυτής της κατάστασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ένας δικαστής να απαγγείλει κατηγορίες για όσα συνέβησαν. Θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν; Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει δυο ερωτήματα-προτροπές προς τον Νίκο Παππά:

«Υπάρχει εισαγγελικό βούλευμα παραπομπής, μετά την δικαστική διερεύνηση των όσων ενόρκως καταμαρτυρήθηκαν για τα εγκλήματα των καναλαρχών εις βάρος του δημοσίου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με τον βίο και την πολιτεία των καναλαρχών;

Μέχρι πότε θα τους επιτρέπετε να λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση, χωρίς να πληρώσουν τίμημα για τις δημόσιες συχνότητες που διαθέτουν και χωρίς κανόνες λειτουργίας;»

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top