Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι μπίζνες του Νίκου Παππά με το «παλιό ΠΑΣΟΚ»

Μπορεί να είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ανέκαθεν μεταξύ των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα που υπερθεμάτιζαν στην ανάγκη στροφής του κυβερνώντος κόμματος σε σοσιαλδημοκρατικά πρότυπα (όπερ και εγένετο τόσο δια της κυβερνητικής πολιτικής όσο και της προσέγγισης του Μαξίμου με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες), ωστόσο φαίνεται ότι πλέον το έχει… τερματίσει, κατά το κοινώς λεγόμενον.

Βλέπετε, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έχει ξεπεράσει κατά πολύ το στάδιο των… ζυμώσεων περί σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και απ’ ό,τι φαίνεται αισθάνεται ήδη… ένα με τον χώρο που κάλυπτε το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού προχώρησε στις 18 Δεκεμβρίου σε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία LK SMART SOLUTIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, για τη δημιουργία τεσσάρων βίντεο για την Ελλάδα και την προβολή της διεθνώς. Το συνολικό κόστος αυτής της παραγωγής θα ανέλθει στα 23.560 ευρώ με ΦΠΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, συστάθηκε μόλις στις 5 Δεκεμβρίου (δηλαδή 13 μέρες πριν πάρει ολόκληρη δημόσια εργολαβία), ενώ όπως φαίνεται ανήκει στον κ. Λάζαρο Καραούλη του Χριστοδούλου, με συνολική εταιρική εισφορά 1.000 ευρώ. Πού κολλάει το… ΠΑΣΟΚ;

Μα στο γεγονός ότι ο Λάζαρος Καραούλης ήταν γνωστό μέλος του Κινήματος και μάλιστα το 2010 είχε θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τον Συνδυασμό του ΠΑΣΟΚογενούς Γιάννη Σγουρού.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 28/12/2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ