Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θεοδωράκης για Μόρια: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παντελώς ανίκανοι και εδώ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ εξαπολύει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη Μόρια, κατηγορώντας τους ότι έχουν στοιβάξει κάτω από άθλιες συνθήκες 7.000 ανθρώπους σε ένα χώρο φιλοξενίας 2.000.

«Έχουν γλιτώσει από διασταυρούμενα πυρά, έχουν ταξιδέψει με σανίδες και τρύπια φουσκωτά, έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους. Όλοι έχουν περπατήσει μερόνυχτα. Και όλοι έχουν τώρα κολλήσει στον λασπότοπο της Μόριας. Επτά χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο φιλοξενίας δύο χιλιάδων. Νεογέννητα, έγκυες, άνδρες και γυναίκες, μήνα Δεκέμβριο καίνε πλαστικά για να ζεσταθούν, κάνουν μπάνιο στο ύπαιθρο με κρύο νερό, περιμένουν στις ουρές για φαγητό», αναφέρει ο κ.Θεοδωράκης σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Προσθέτει ότι «πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μπορούν να μεταφερθούν στα ηπειρωτικά, καθώς, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι πρέπει να παραμείνουν στα νησιά μέχρι την εξέταση του αιτήματος ασύλου. Παράλληλα, ο μηχανισμός κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. καρκινοβατεί».

Σημειώνει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψει «το κενό της ντροπής» που δημιουργεί η απροθυμία των χωρών να αναλάβουν μέρος της ευθύνης δίνει στην Ελλάδα κονδύλια για βελτίωση των συνθηκών στους καταυλισμούς. Αλλά – επισημαίνει – ήδη 450 εκατομμύρια δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παντελώς ανίκανοι και εδώ, αρκούνται στο να απαγορεύουν τα… ρεπορτάζ πολλαπλασιάζοντας έτσι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ που σιγά-σιγά ταυτίζουν τα νησιά μας με τις “αποκλειστικές εικόνες” της Μόριας», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...