Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελέγχους διαβατηρίων και στο Βέλγιο καταγγέλλουν έλληνες ευρωβουλευτές

Οι Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς και Σοφία Σακοράφα κατήγγειλαν στο Twitter ότι τη Δευτέρα επιβάτες πτήσης από την Αθήνα υπέστησαν έλεγχο διαβατηρίων, αφότου έφτασαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ελέγχους ελληνικών διαβατηρίων στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ζώνης Σένγκεν, καταγγέλλουν έλληνες ευρωβουλευτές.

Οι Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς και Σοφία Σακοράφα κατήγγειλαν με αναρτήσεις τους στο Twitter ότι τη Δευτέρα επιβάτες πτήσης από την Αθήνα υπέστησαν έλεγχο διαβατηρίων αφότου προσγειώθηκαν στην βελγική πρωτεύουσα.

Οι καταγγελίες των ευρωβουλευτών έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι ελληνικών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό πλαστών ελληνικών εγγράφων στην κατοχή διάφορων ταξιδιωτών.

Για «ευρωπαϊκό διασυρμό» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει «βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

«Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις», έγραψε η Σοφία Σακοράφα.

Για παράνομο διαβατηριακό έλεγχο έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς, αναφέροντας ότι θα καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την «καραντίνα» που υφίστανται οι έλληνες ταξιδιώτες.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή: www.skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 89 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 89 Η Βάσω περιμένει εναγωνίως τον Άγγελο για τον αρραβώνα. Αντί για εκείνον όμως...