Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Κοντονής στη «Νέα Σελίδα»: Επιβεβλημένη η δήλωση και των μετρητών που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες

Το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής, το οποίο στηρίχτηκε στην ασυδοσία και στον μη έλεγχο, πρέπει να σταματήσει αμέσως χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν και για τίποτα», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη «Νέα Σελίδα», σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Με αφορμή εξαιρέσεις που ζητούν οι δικαστές από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι «Πρέπει, να καταλάβουμε όλοι όσοι μετέχουμε στη δημόσια ζωή, ιδίως όσοι λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις για την πατρίδα αλλά και τους πολίτες, και σε κάθε περίπτωση όλοι εκείνοι οι οποίοι αναφέρονται στον νόμο, ότι η υποχρέωσή μας να δηλώνουμε κάθε έτος την περιουσιακή μας κατάσταση είναι ζήτημα δημοκρατίας, εφαρμογής των νόμων χωρίς παρεκκλίσεις και αποτελεσματικού ελέγχου».

Όπως εξηγεί «για να είναι αποτελεσματικός ο νόμος που προβλέπει τη δήλωση «πόθεν έσχες», θα πρέπει σε αυτόν να μην περιλαμβάνονται εξαιρέσεις ως προς τα δηλούμενα ποσά ή τα κινητά μεγάλης αξίας, κι αυτό διότι, αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις στον νόμο, τότε αυτός ακυρώνεται στην πράξη, αφού η δήλωση «πόθεν έσχες» του υπόχρεου μπορεί να είναι απολύτως αναξιόπιστη και χωρίς έννομες συνέπειες».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...