Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τώρα θα φτιάχνουν και… καύσιμα από ελληνικό γιαούρτι

Εκτός από πρωταγωνιστή και… σύμβολο εξαγωγιμότητας των ελληνικών προϊόντων, το γιαούρτι αποκτά και νέες, σχεδόν υπερφυσικές ιδιότητες. Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν βακτήρια και μετέτρεψαν απόβλητα από την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού σε μόρια κατάλληλα για βιοκαύσιμα, αλλά και αντιβιοτικά για ζώα.
Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιούνται τα σάκχαρα, τα οξέα και τα λοιπά κατάλοιπα από τη διαδικασία παραγωγής του γιαουρτιού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή μηχανικής περιβάλλοντος και μικροβιολογίας Λαρς Αντζένεντ του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν στη Γερμανία, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Joule».
Διαβάστε την συνέχεια στο ladytimes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αισθηματικές Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2024

Οι αισθηματικές αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2024 για το ζώδιό σου! Μάθε τι θα συμβεί στην αισθηματική σου ζωή τον Μάιο ανάλογα με τις αστρολογικές...