Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η προειδοποίηση του Κ. Μητσοτάκη για το «κράτος ΣΥΡΙΖΑ»

Σαφές μήνυμα για το τι θα πράξει, αναλαμβάνοντας την εξουσία, αναφορικά με το κομματικό κράτος που, κατά τη ΝΔ, επιδιώκει να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, δε, πήρε και ένα ρίσκο, να δυσαρεστήσει όσους θα ήθελαν να μπουν ή να παραμείνουν στο Δημόσιο, που όμως είναι απολύτως συμβατό με όσα ο κ. Μητσοτάκης, επί έτη, πρεσβεύει.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνον που την ενδιαφέρει είναι να χτίσει σχέσεις εκλογικής πελατείας με κοινωνικά στρώματα, αντί να συμμαζεύει ξεχειλώνει το κράτος. “Αντί να συμμαζέψετε το Κράτος το ξεχειλώνετε, στέλνοντας τον λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό των τοποθετήσεων «ημετέρων» που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση:
Αύξηση μετακλητών υπαλλήλων κατά 30%. 575 περισσότεροι.
Νέες θέσεις Προϊσταμένων και αύξηση οργανικών θέσεων κατά 3.345
Αύξηση των συμβασιούχων κατά 13.000, σχεδόν 22%.
Σύσταση 48 νέων κρατικών φορέων με πάνω από 100 αμειβόμενες θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων.
Δεν νομιμοποιώ!

Και στη συνέχεια ήρθε η προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη προς τους κυβερνώντες και όχι μόνον για το τι προτίθεται ο ίδιος να πράξει. Μία προειδοποίηση που, είναι βέβαιο, ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους, πλην όμως είναι – όπως προαναφέρθηκε – σε πλήρη αντιστοιχία με τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και μείωσης των δαπανών.

«Θα μπει τέλος στο κομματικό Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εγώ αυτό το έκτρωμα δεν το νομιμοποιώ»ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ, από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας: «Ούτε πρόκειται να υποσχεθώ σε συμβασιούχους μονιμοποιήσεις για να κερδίσω μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Αρκετά πια με τις χρεοκοπημένες πολιτικές της Μεταπολίτευσης», ανέφερε.

Όσο για το ενδεχόμενο αντιδράσεων, υπογράμμισε ότι αυτό θα ειναι το σχέδιο που θα έχει εγκρίνει, με την ψήφο προς τη Ν.Δ. ο ελληνικός λαός.

Σε μία συγκυρία, λοιπόν, που η κυβέρνηση επιχειρεί να υποκλέψει την ευρωπαϊκή – αναπτυξιακή ατζέντα από την αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. είναι αναγκασμένη να βρει «γωνίες» στον πολιτικό της λόγο προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον πολιτικό χυλό που μαγειρεύει το Μαξίμου. Και αυτές οι αιχμηρές αναφορές του κ. Μητσοτάκη, προφανώς απευθύνονται πέραν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη μάζα των πολιτών που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς να είναι άμεσα ή έμμεσα σιτιζόμενοι από το Δημόσιο.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ