Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω στον παχουλό γεράκο με την άσπρη γενειάδα, τη μεγάλη κοιλίτσα και τον υπέροχο κόκκινο σκούφο… Τώρα αν, η γενειάδα του δεν είναι άσπρη, δεν έχει μεγαλη κοιλίτσα και ο σκούφος είναι πράσινος, διόλου με απασχολεί!

Εγώ, το γράμμα μου σε Αυτόν, νοερά και φανερά θα το γράψω, θα το στείλω και θα περιμένω και εγώ μαζί με τόσους άλλους, το δώρο μου!

Τι δώρο όμως;

Υλικό; Πνευματικό; Γενική αλλαγή του κόσμου που ζούμε; Να σταματήσουν οι πόλεμοι; Τα προβλήματα; Οι αρρώστιες; Η πείνα;

Βαρέθηκα τις γενικότητες και τις ισοπεδώσεις. Και απογοητεύομαι όταν, αυτοί οι προβληματισμοί και οι αντίστοιχες ευχές ακούγονται τόσο βαρύγδουπα μόνο σε κάτι τέτοιες γιορτινές μέρες.

Λες και οι ευχές είναι μόνο για τα Χριστούγεννα!

Λες και μ’ ένα μαγικό τρόπο, τα Χριστούγεννα, γινομαστε πιο ευαίσθητοι άνθρωποι!

Λες και τους υπόλοιπους μήνες δεν πεινάει κανείς, ή δεν γίνονται πόλεμοι ή λες και τον Μάιο όλοι οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι..Απογοήτευση και πίκρα. Η κοινωνία μας είναι σκληρή. Άδικη. Επικριτική. Εγωιστική. Μάταιη. Ματαιόδοξη. Ακριβώς όπως και εμείς. Τι περιμένουμε και δεν κάνουμε κάτι;

Η λύση, η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει ποτέ εξωθεν. ΠΟΤΕ.

Η ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνον όταν όλοι εμείς, μαζί και ο καθένας χωριστά, συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που κρύβουμε.

Η αλλαγή θα έρθει μόνο όταν επικεντρωθουμε στα δικά μας λάθη, στις δικές μας έγνοιες, στα δικά μας προβλήματα, δικές μας ελλείψεις.Πόσος σημαντική είναι η κάθε μικρή δράση μας!

Πόσο σημαντικές είναι οι πιο απλές αποφάσεις και οι πιο ασυνειδητες επιλογές που κλανουμε μέσα στην καθημερινότητα!

Πόσο πολυσήμαντα και ασταμάτητα αφήνουμε το στίγμα μας στο Σύμπαν!

Η μία δική μας κίνηση, η μία δική μας επιλογή επηρεάζει μια άλλη κίνηση, μία άλλη επιλογή,

και αυτή η άλλη επιλογή, επηρεάζει μια τρίτη και,

αυτή μια άλλη και … και … και η άλλη μια ακόμα πιο άλλη, και αυτό συνεχίζει αέναα, απρόβλεπτα, συγκλονιστικά και καθοριστικά.

Η μητέρα Τερέζα έλεγε ότι, για να προωθήσουμε την παγκόσμια ειρήνη πρέπει να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να δείξουμε την αγάπη στην οικογένεια μας. Και εκεί κρύβεται η λύση.

Στο μέσα μας.

Στην οικογενεια μας.

Στο σπίτι μας.

Στην πιο κοντινή έκφραση του εαυτού μας.

Στην ψυχή μας.
Ξημερώνουν Χριστούγεννα και το μόνο που θα ευχηθώ, είναι να βρούμε την αγάπη μέσα μας. Να βρούμε την ισορροπία. Να βρούμε ένα σκοπό που θα μας κάνει καλύτερους.

Να ανακαλύψουμε τη χαρά του να δίνεις. Να δίνεις. Να δίνεις. Να δίνεις…

Να δίνεις μέχρι να αδειάσεις. Μέχρι να μην έχεις τίποτα άλλο να δώσεις. Και έτσι όπως θα είσαι άδειος από τα περιττά, θα μπορείς ανάλαφρα να βαδίσεις απερίσπαστα στο στόχο σου.

Καλά Χριστούγεννα!Μαρία Χατζημαρκάκη,
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ,
Msc Πολεοδόμος – Χωροτάκτης EMΠ

Πηγή; ladytimes.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top