Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Νέα Δημοκρατία «εκθέτει» το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

Συγκροτημένη προσπάθεια να εκθέσει, πολιτικά και επικοινωνιακά, το σύστημα εξουσίας, επιχειρηματικό και μιντιακό, που επιδιώκει να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία.

Οι εντάσεις – ενστάσεις της Ν.Δ. για την εμπλοκή του επιχειρηματία Καλογρίτσα στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μοιάζουν ως… πταίσματα, μπροστά στο σχεδιασμό της Πειραιώς να αναδείξει ένα προς ένα την ώσμωση του Μεγάρου Μαξίμου με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που παράλληλα έχουν αναλάβει και τη στήριξη φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Η αρχή έγινε, προ ημερών, όταν η Ν.Δ. ανέδειξε ως μείζον ζήτημα την παρουσία του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στην τελετή ανάληψης τηλεοπτικού καναλιού από τον νέο του ιδιοκτήτη, ο οποίος σε δημόσιες παρεμβάσεις του δεν έχει κρύψει τη στήριξή του προς τον πρωθυπουργό.

Η συνέχεια δόθηκε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, προχθές στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν και αναφερόμενος στη δήθεν προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή αναρωτήθηκε: «Θα κάνετε κάτι για τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο; Για όλους αυτούς που έχουν τους servers τους στη Μάλτα και δηλώνουν ό,τι προαιρούνται; Οικειοθελείς είναι οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος γι’ αυτές τις εταιρίες. Ή μήπως επειδή τελευταία απέκτησαν Μέσα Ενημέρωσης – που όλως τυχαίως στηρίζουν την Κυβέρνηση – θα συνεχίζουν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν;».
«Ο Άγιος Βασίλης της φοροδιαφυγής»

Λίγες ώρες αργότερα, με αφορμή φορολογική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η Πειραιώς επιτέθηκε για μία ακόμη φορά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Καλούμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Ελληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης».

Δεν έμεινε, ωστόσο, μόνον εκεί. Με ερώτηση, που υπογράφεται από 21 βουλευτές της Ν.Δ., στο κάδρο μπαίνει και η εφημερίδα Documento, με εκδότη τον Κ. Βαξεβάνη, κυρίως ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όταν ο όμιλος Καλογρίτσα αποφάσισε, κάτω από το βάρος των ελέγχων από τις πιστώτριες τράπεζες, να αποχωρήσει από το σχήμα. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, «είναι απορίας άξιο, πως με κεφάλαιο 20.000 ευρώ η “Documento Media Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” εξακολουθεί να εκδίδει την εν λόγω πολυτελέστατη έκδοση, με εκδότη τον κ. Κώστα Βαξεβάνη, με τον οποίο φέρεται να έχει στενή σχέση ο υπουργός για θέματα Τύπου κ. Νίκος Παππάς».

Είναι προφανές πως, μέσα σε λίγα μόνον 24ώρα και παρά την επικείμενη εορταστική ραστώνη, η Ν.Δ. έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς παραλήπτες. Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι η πίεση αυτή θα ενταθεί το προσεχές διάστημα, καθώς για το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί προτεραιότητα να αποκαλυφθεί το τρίγωνο που συνδέει το Μαξίμου, επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΜΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ