Ρουσφετολογική μισθολογική προαγωγή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στους στρατιωτικούς, κατά παράβαση του νόμου όπως διαπιστώθηκε από έγγραφα που διέρρευσαν από την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου για τους ενστόλους προκαλώντας οξείες αντιδράσεις στις τάξεις των αστυνομικών. “Το έκανε ρουσφετολογικά για τα ψηφαλάκια”, κατήγγειλαν στον “Ε.Τ" οι αστυνομικοί.

Όπως διαπιστώθηκε από την καταβολή των μισθών στους στρατιωτικούς ο κ. Πάνος Καμμένος έδωσε σε όλους (!) που υπηρετούν στις Ένοπλές Δυνάμεις της χώρας μισθολογική ωρίμανση στο παλιό μισθολόγιο που είχε ψηφιστεί από τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, παρά το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών που είχε περάσει πέρσι στη Βουλή. Ειδικότερα, από τον νόμο 4389/2016 και το άρθρο 236 ξεκαθαριζόταν πως: “Αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και αναφέρονται στις διατάξεις των περιπτώσεων 13 έως 36 της Υποπαραγράφου Γ1 της Παραγράφου Γ΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222). Η ως άνω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονόμηση. "

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στους κόλπους των αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών τους, καθώς θεωρούν πως η κυβέρνηση τους εμπαίζει και εφαρμόζει τη μισθολογική ωρίμανση επιλεκτικά για τους στρατιωτικούς παρά το γεγονός πως δεν καλύπτεται από τον νόμο. “Εφόσον ισχύουν τα τελευταία δημοσιεύματα θεωρούμε ότι αυτή η χώρα δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ. Όταν βλέπουμε δημόσιο χρήμα να διαζειρίζεται από υστέρημα του ελληνικού λαού ρουσφετολογικά για τα ψηφουλάκια κατά παράβαση τη νομοθεσίας, της βουλής των Ελλήνων, τότε τι μπορούμε να πούμε και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτή την κυβέρνηση;”, αναρωτιέται με δηλώσεις του στον “Ε.Τ.” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος. “Στους υπόλοιπους ενστόλους φυσικά δεν έχει ισχύσει αυτή η μισθολογική προαγωγή που έγινε ρουσφετολογικά στους στρατιωτικούς. Ακόμη και σε αυτή την άσχημη κατάσταση για τη χώρα δεσπόζει το ρουσφέτι και αναρωτιόμασε πότε θα σταματήσουν οι αδικίες εις βάρος μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

“Σε συνέχεια των εγγράφων και των αναλυτικών σημειωμάτων που έχουν διαρρεύσει από το ΥΠΕΘΑ καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της ομοσπονδίας μας προκειμένου να καθορίσουμε και να αποφασίσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο αναφορικά με την προκλητική και ανήθικη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις μισθολογικές μας απολαβές. Είμαστε βέβαια ότι με τους ενωτικούς και κοινούς αγώνες μας θα δώσουμε μία πρέπουσα απάντησε σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό”, αναφέρει η πρόκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση όλων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αναμένεται να αναζητήσουν αν τυχόν υπάρχουν μνημονιακές... διευκολύνσεις στους στρατιωτικούς, κατά παραγγελία του Πάνου Καμμένου, καθώς κατά το παρελθόν είχε εκδοθεί απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των οπλιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο δεν είχε ισχύ για τους υπόλοιπους ενστόλους καθώς θεωρήθηκε πως η χορήγηση δωρέαν μηνιαίας κάρτας αποτελεί...αύξηση των απολαβών τους. Αντιστοίχως πριν από λίγες εβδομάδες τραυματίες αστυνομικοί είχαν φάει... πόρτα από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο αποτελούν βασικοί μέτοχοι αλλά μπορούν να διακομίζονται μόνο μετά από συμπλοκές.

Σημειωτέον δε ότι πριν από ενάμιση χρόνο οι αστυνομικοί ήταν για έτι μία φορά στα “μαχαίρια” με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν κάνει για τις περικοπές στους μισθούς τους, ο Πάνος Καμμένος είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter : “Προς ΠΟΑΣΥ..η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας έκοψε το 60%,ο Γεωργιάδης σας λέει "ενστόλους", εμείς παλεύουμε στο ΥΠΕΘΑ και για εσάς, δεν θέλετε οκ καλό δρόμο...". Τότε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ είχε απαντήσει γράφοντας: “Τα πελατάκια τελείωσαν για όλους”.Ελεύθερος Τύπος
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top