Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτο Μνημόνιο άφησε ο Μ. Σχοινάς

Βέβαιος για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παράλληλα όμως, κατέστησε σαφές ότι τα μνημονιακά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για πρόσθετη στήριξη της χώρας μας μετά το τρέχον πρόγραμμα, εφόσον χρειαστεί.

«Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το Μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ. Σχοινάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, και πρόσθεσε: «Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι γυρίζουμε σελίδα και ότι το κεφάλαιο εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης το έχτισε κυρίως ο ελληνικός λαός με τις ιστορικές θυσίες του τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια… Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να το κατοχυρώσουμε, πρέπει να το προστατέψουμε και είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζουμε τις μεταμνημονιακές μας στοχεύσεις».

Ερωτηθείς για τη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας μας, ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές συζητήσεις θα καταλήξουν σε ένα πλαίσιο που θα καθιστά σαφές ότι «τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα δεν θα αναστραφούν και ότι την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, θα μπορεί να βασίζεται στην ενεργό στήριξη και αρωγή της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ