Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Του Στέλιου Φενέκου*

Τα περισσότερα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους, μας έχουν συνηθίσει να κάνουν επιπόλαιες και επιφανειακές δηλωσεις για τα διάφορα σημαντικά γεγονότα.
Τοποθετούνται με στόμφο και επιφανειακή βεβαιότητα χωρίς γνώση, με φτωχές αναλύσεις και επιχειρήματα, και κινδυνολογούν είτε θριαμβολογούν ανάλογα, για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.

Όταν μετά από λίγο καιρό διαψευσθούν, είναι συνηθισμένο να αλλάζουν τις δηλώσεις τους, τις θέσεις ακόμη και την πολιτική τους, ώστε να ταυτίζονται κάθε φορά με το τι αρέσκεται να ακούει η πλειονότητα. Ποιός άλλωστε θα θυμάται τι είχαν πει τότε.

Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν είχε ξεσπάσει η κρίση στο Κατάρ, οι περισσότεροι πολιτικοί μας και εκπρόσωποι κομμάτων εξουσίας έκαναν επιπόλαιες δηλώσεις, προβλέποντας κλιμάκωση της κρίσης και συγκρούσεις. Προέβλεπαν επίσης, ότι η ανάληψη της εκπροσώπησης και της Αιγύπτου από την δική μας διπλωματική αντιπροσωπεία, αναβάθμιζε τον ρόλο της Ελλάδος στο Κατάρ και μας δημιουργούσε τεράστιο πλεονέκτημα.

Η “κοινωνία αξιών” έκανε τότε διαφορετική ανάλυση και προβλέψεις, που επιβεβαιώνονται απόλυτα σήμερα.
Η κατάσταση στο Κατάρ, προκλήθηκε από την Σαουδική Αραβία επειδή ήθελε να αλλάξει το καθεστώς του Κατάρ λόγω της σύγκρουσης φατριών εξουσίας στη περιοχή και η διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου δεν μας προσέφερε τίποτε ουσιαστικό.
Αντίθετα, η όλη κρίση εκτός των άλλων, συνέβαλε στην ακύρωση και φυγή επενδύσεων του Κατάρ από την Ελλάδα.

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...