Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οπλα με… καθαρό μητρώο στα χέρια της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Νέο και “καθαρό” οπλοστάσιο έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που εκτιμάται από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως κρύβονται πίσω από τη βομβιστικής επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Εφετείο της Αθήνας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Το γεγονός πως το πολεμικό καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι «καθαρό» και δεν έχει ταυτοποιηθεί με άλλες ενέργειες προβληματίζει τις αρχές και γεννά ερωτήματα για τους τρομοκράτες και για το νέο οπλισμό, που ενδεχομένως χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σε μία νέα επίθεση.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα πριν ξεκινήσει τις βομβιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις όπως εκείνες στη Eurobank, το υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ, πραγματοποιούσε “γαζωματικές” επιθέσεις με πολεμικά καλάσνικοφ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, η επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και η επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Νέος κατασκευαστής βομβών

Tην ίδια στιγμή οι αρχές προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του νέου ισχυρού- όπως αποδείχθηκε από το χτύπημα- «παίκτη» της εγχώριας τρομοκρατίας που έχει «εκπαιδευτεί» στο να κατασκευάζει βόμβες, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα η επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, ήταν αποτυχημένη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τις κάμερες του Εφετείου Αθηνών δεν έχει καταγραφεί καμία κίνηση των τρομοκρατών, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, οι κάμερες έχουν να λειτουργήσουν από το 2002.

Το χρονικό της επίθεσης
Οι τέσσερις δράστες έφτασαν, λίγο μετά τις 2:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με ένα βανάκι στην οδό Λουκάρεως, μπροστά από την είσοδο. Δύο άτομα κατέβηκαν από το όχημα και άφησαν μία βαλίτσα με αμμωνιοδυναμίτιδα και το υλικό ANFO (πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου με πετρέλαιο), που ήταν συνδεδεμένος με ωρολογιακό μηχανισμό, ενώ διέθετε και πυροκροτητή. Όταν ο αστυνομικός που φρουρούσε την είσοδο αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για τρομοκράτες και επιχείρησε να τους καταδιώξει, εκείνοι πυροβόλησαν μία φορά με ένα καλάσνικοφ για εκφοβισμό. Οι τέσσερις δράστες αποχώρησαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσω των δρόμων του Γκύζη, για να καταλήξουν στα Εξάρχεια όπου εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο έκαψαν ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Στις 02:50 ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά, με την έκρηξη να πραγματοποιείται στις 3:25.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Τζώρτζης στο καφενείο του Γιώτη προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τη Ζωή....