Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Ν. Βούτσης, μέγας χορηγός του Συνεδρίου της Ν.Δ.


Αποτέλεσμα εικόνας για βούτσης
Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται, δεν θα είναι ένα τυπικό Συνέδριο, όπου οι σύνεδροι χαιρετούν εαυτούς και αλλήλους και οι ομιλητές εκφωνούν δεκάρικους, κομματικού πατριωτισμού.

Φαίνεται, πως θα οριοθετηθεί το πλαίσιο των ιδεολογικών αρχών του κόμματος, όπως τις αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι λογικό, ο εκάστοτε αρχηγός ενός κόμματος να βάζει την δική του πινελιά στην φυσιογνωμία του.

Όπως γράφουν οι εφημερίδες θα παρίστανται και όλοι οι πρώην αρχηγοί, υπογραμμίζοντας έτσι την ενότητα της παράταξης, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα μιλήσει προς τους συνέδρους.

Σε αυτό το κλίμα ήρθαν να προστεθούν και οι αναπάντεχες δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση, πως «…το δήθεν success story το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία , οι περίφημοι διεθνείς θεσμικοί εταίροι σας. Οι θεσμοί σήμερα…υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική σταθερότητα της χώρας.»

Αλήθεια ο Ν.Βούτσης είχε επίγνωση των όσων είπε; Αντιλήφθηκε τις συνέπειες τους; Είναι δυνατόν ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που ανέκαθεν αγωνιζόταν για την απαλλαγή της χώρας από την ξενοκρατία, να υποστηρίζει σήμερα πως η κυβέρνηση του στηρίζεται από τους ξένους;

Είναι δυνατόν να δηλώνει, με εμφανή την ικανοποίηση του, πως την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέτρεψαν οι δανειστές μας; Είναι δυνατόν αυτός ο αγωνιστής της Αριστεράς να επαίρεται που ο ξένος παράγοντας συνέβαλε στην πτώση μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης;

Και τότε ποιος ο ρόλος του κόμματος του Ν.Βούτση σε αυτόν τον σχεδιασμό των δανειστών; Πόσο συμμετείχε με την ακραία συμπεριφορά του στην δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας, που επηρέασε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά;

Και τέλος γιατί οι δανειστές επεδίωκαν την πτώση της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι απλή και μια. Γιατί ο Α.Σαμαράς και η κυβέρνηση του δεν δεχόταν τους εξευτελιστικούς όρους που ζητούσαν οι εταίροι-δανειστές και που στην συνέχεια ο Α.Τσίπρας, γονυπετής αποδέχτηκε.

Οι ξένοι ήθελαν να βάλουν στην κυβέρνηση τον δικό τους άνθρωπο. Το παιδί για όλες τις δουλειές, που θα τους έκανε όλα τα χατίρια.

Και για να μιλήσω στην απεχθή Συριζαϊκή διάλεκτο, πιο Τσολάκογλου και πιο δωσίλογους από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώρισε ο τόπος. Μόνον τέτοια γλώσσα καταλαβαίνουν.

Στο Συνέδριο λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας, ελπίζω τα στελέχη της στις ομιλίες τους να αναφερθούν στις παραδοχές του Ν.Βούτση, και να υπερασπισθούν το έργο της δικής τους κυβέρνησης της περιόδου 2012-2014.

Να τονίσουν πως η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού των δανειστών με την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ και της θλιβερής ΔΗΜΑΡ.

Καλύτερο δώρο αυτές τις ημέρες στην Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Ίσως θα πρέπει να τον ανακηρύξουν σε μέγα χορηγό του Συνεδρίου.

Του Σάκη Μουμτζή

liberal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ