Συστατικά


30 γρ. γάλα

1 μέτριο αυγό

60 γρ. σιρόπι αγαύης

80 γρ. φιστικοβούτυρο

1 κ.γ βανίλια

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

30 γρ. κακάο

½ κ.γ αλάτι

γάλα για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.

Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.

Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μπολάκια με γάλα

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top