Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μελλοντολογία

Toυ Γιάννη Πανούση

Τα παραμύθια τα έφτιαξε η ανάγκη

Για να αντέξει την αλήθεια της πραγματικότητας

Ελ.Λιντζαροπούλου, Η αναιδής σκιά

Η Σοσιαλδημοκρατία σε κίνηση [προς τα πού;], η Κεντροδεξιά σε αναζήτηση ταυτότητας [λαϊκή, νεοφιλελεύθερη;], η Αριστερά σε υπόγεια ενδο-σύγκρουση [η κυβερνητική ηγετική ομάδα των 3 κατά της επίσης κυβερνητικής ‘αντι-ηγετικής’(;) ομάδας των 53],οι υπόλοιποι περιμένουν να δούν πού θα κάτσει η σκόνη.

Τα ενδεχόμενα λίγο-πολύ δεδομένα:

-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με κομμάτι του αριστερού [διασπασμένου] ΠΑΣΟΚ

-ΣΥΡΙΖΑ σε αναδίπλωση κι αποδρομή, ως ανάδελφο αριστερό κόμμα που μολύνθηκε λόγω κυβερνησιμότητας και δεν το προσεγγίζει κανένας αριστερός σύμμαχος[ΚΚΕ,ΛΑΕ,Πλεύση]
Ή

-ΝΔ μαζί με κομμάτι της δεξιόστοφης [διασπασμένης] ΔΗ.ΣΥ

-ΝΔ μόνη της ,με συγχώνευση Κεντρώων, αποκεφαλισμένων πρώην Χ.Α και μετανοησάντων ακέφαλων ΑΝΕΛ.

Ο καθένας επιλέγει την ψήφο του και όλοι μαζί διαλέγουμε το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Κατά τη γνώμη μου η Τρίτη Φορά Αριστερά [αν τέτοια προκύψει] πρέπει να λειτουργήσει ως πραγματική Αριστερά κι όχι ως παλινδρομούσα αριστερο-δεξιά. Τα ελαφρυντικά εξαντλήθηκαν. Από δώ και πέρα μετράνε τα λάθη.

ΥΓ .Όσοι, εκ των έσω, καλλιεργούν κλίμα απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους’ καθαρότητας’ [ή μήπως ελέγχου;] βλάπτουν σοβαρά την όλη Αριστερά κι όσοι, εκ των έξω, στριμώχνουν στη γωνία τον Πρωθυπουργό αποδεικνύουν «ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα»’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...