Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: Η χώρα χρειάζεται έναν νέο πολιτικό πολιτισμό

Την ανάγκη για σύνθεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί ένας νέος πολιτικός πολιτισμός προέταξε ο περιφερειάχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Ανδρέα Μαζαράκη.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «χρειαζόμαστε μια ορχήστρα με ένα μαέστρο που ακόμα και αν διαφωνούμε να μπορούμε να συνυπάρχουμε και κυρίως να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα και τις αληθινές λύσεις».
Συνέχισε λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι εσείς οι γονείς μας “το τερματίσατε”. Η αλήθεια είναι ότι μας έχετε κληροδοτήσει μια χώρα σε ερείπια. Και δεν είναι μόνο οικονομική η χρεοκοπία, δεν είναι μόνο τα δημοσιονομικά. Έχουμε μια δημόσια διοίκηση που είναι παλιά και γερασμένη. Το χειρότερο σήμερα είναι ότι και στον πιο άξιο νέο και την πιο άξια νέα της στερείς το δικαίωμα να αγωνιστεί για να κατακτήσει. Κάπως θα πρέπει ο σημερινός 20αρης να εμπνευστεί να αισθανθεί ότι υπάρχει ένα αύριο».

Μιλώντας για την πολιτική στη χώρα, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «εμείς σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία που και αυτοί είχαν χούντες δεν την κάναμε με όρους πολιτικούς, την κάναμε με όρους οικονομικούς. Στην πραγματικότητα στη μεταπολίτευση δημιουργήσαμε ένα πολιτικό σύστημα που εξαγόρασε συνειδήσεις και λειτουργούσε σαν πιστωτική κάρτα χωρίς όριο. Και όταν η κάρτα έφτασε στο όριο της το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε».
«Σήμερα χρειαζόμαστε μια ορχήστρα με ένα μαέστρο , να πετύχουμε συνεργασίας συνθέσεις, χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό που ακόμα και αν διαφωνούμε να μπορούμε να συνυπάρχουμε και κυρίως να μιλάμε για τα αληθινά προβλήματα και τις αληθινές λύσεις. Οτιδήποτε άλλο είναι στην καλύτερη τεμπελιά ή οκνηρία και στη χειρότερη μικροπολιτικό κομματικό κρατικό παιχνίδι εξυπηρέτησης εφήμερων ή πρόσκαιρων σκοπιμοτήτων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ