Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τζανακόπουλος: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο

Η τεχνική συμφωνία, που θα επικυρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, δεν εμπεριέχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Εχει ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και η συμφωνία αυτή μας οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.
Αναφερόμενος στα θετικά της συμφωνίας, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε την επαναφορά των εργαζόμενων στην πρώτη θέση για αποζημιώσεις σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης. Πρόκειται, όπως είπε, για υπερ-προνόμιο των εργαζομένων, καθώς θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα με την καταβολή 6 μισθών. Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι οι θεσμοί δέχτηκαν τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης για τα επιδόματα και υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων θα αυξηθεί. Ενώ στη συμφωνία με τους θεσμούς η κυβέρνηση κατάφερε και κατοχύρωσε την κατώτατη σύνταξη χηρείας.
Σε ερώτηση για τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για εκκρεμότητες τυπικού χαρακτήρα, που αφορούν σε Προεδρικά Διατάγματα και νόμους, οι οποίοι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, καθώς ο Δεκέμβρης είναι μήνας που συζητείται ο προϋπολογισμός.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή η συμφωνία της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία είναι μη ενεργή και επανέλαβε πως η κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει, θα αποφασίσει για τη συμφωνία με βάση το Ευρωπαϊκό ψήφισμα.
Χαρακτήρισε τους πλειστηριασμούς ένα περίπλοκο ζήτημα που προσφέρεται για παραπληροφόρηση από ορισμένα συγκροτήματα Τύπου «επιλέγουν ένα είδος μαύρης προπαγάνδας, δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις, όχι μόνο για τους πλειστηριασμούς αλλά και για μια σειρά θεμάτων, και παραπληροφορούν τον κόσμο». Συμπλήρωσε πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν ήδη, αφορούσαν σε ακίνητα μεγάλης αξίας και σε χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ. «Υπήρξαν απίστευτα ψεύδη και έχουμε απαντήσει και κεντρικά ως κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για το τι συμβαίνει» είπε ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι όταν ένας πλειστηριασμός αναγγέλλεται δεν σημαίνει ότι γίνεται τελικά.
Επανέλαβε πως όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη- Σταθάκη δεν έχουν κανένα κίνδυνο για την κατοικία τους έως 300.000 ευρώ. «Προστατεύεται ο βασικός όγκος των κατοικιών των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τα χημικά στο Ειρηνοδικείο ο υπουργός Επικρατείας είπε μεταξύ άλλων ότι «ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους πλειστηριασμούς, τους συμβολαιογράφους και την ασφάλεια» για να προσθέσει «εφόσον υπήρξαν αντιδράσεις της αστυνομίας εκτός των ορίων, η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που οφείλει για να μην ξανασυμβεί».
Πηγή: iefimerida.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή εισφορών, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες – Ποιοι πληρώνονται την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιείται η πέμπτη από τις διαδοχικές καταβολές ποσού 4.174.489,98 ευρώ σχετικά με την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδων...