Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ελληνικό Δώρο Για Τη Συμφιλίωση»

Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 65 χρόνια που ένας τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Neues Deutschland σε άρθρο με τίτλο «Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι παράδοξο ότι ακριβώς την ίδια μέρα αρχίζει στην Άγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι Ντεμιρτάς και Τσίπρας γνωρίζονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο, η δίκη δεν αναμένεται να παίξει ρόλο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Αντ΄ αυτού, σύμφωνα με την New York Times υπάρχουν ενδείξεις ότι θα συζητηθεί η έκδοση των τούρκων στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.


Στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων μελών της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις ότι σχεδιάζονταν επίθεση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα. Η εμπειρία δείχνει ότι και άλλες χώρες της ΕΕ επιδιώκουν να κατευνάσουν τον τούρκο δικτάτορα συλλαμβάνοντας φερόμενους τρομοκράτες του PKK ή του PYD. Όμως εκείνος δεν αρκείται σε αυτό και ζητά ολοένα και περισσότερα».

Deutsche Welle

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ: Έρχεται χωρισμός για Ίσσαρη και Άννα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ Ο Μάκης ανησυχεί για τη συμμετοχή του Χρήστου στους παράνομους μαθητικούς αγώνες. Τι...