Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η συμφωνία με τα Εμιράτα και οι ελληνικές βόμβες στην Υεμένη από το 2015

Στην αποκάλυψη πως η υπό την Σ. Αραβία συμμαχία των χωρών που επενέβησαν στην Υεμένη, βομβάρδιζε με ελληνικές βόμβες την χώρα από το 2015 προχώρησε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος, για 1.000 βόμβες τύπου ΜΚ82 που δόθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 13 Μαΐου του 2015, χωρίς σύμβαση ή απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Την ίδια ημέρα τα ΗΑΕ, έκαναν δωρεά ανταλλακτικών στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ίση με την αγοραστική αξία των 700 βομβών.

Το Νοέμβριο του 2015, ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ δια περιφοράς και εκ των υστέρων την πώληση του εν λόγω υλικού. Αρκετούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου του 2017, υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ –που κατασκευάζουν αυτές τις βόμβες- για την πώληση του υλικού στην κυβέρνηση των Εμιράτων. Και έγινε αυτό, γιατί οι ΗΠΑ εντόπισαν πως ορισμένες βόμβες προερχόταν από την Ελλάδα και ζήτησαν από τη χώρα μας, να πει τον λόγο, γιατί δεν ενημέρωσε την Ουάσινγκτον νωρίτερα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...