Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνημα Αλλαγής: Στις 16-18 Μαρτίου το Ιδρυτικό Συνέδριο

Η διεξαγωγή του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου. Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή, σχεδόν τρίωρη, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη σταθερή προσήλωση του νέου φορέα στη γραμμή του διακριτού αυτόνομου ρόλου και στην ανάδειξη της αναγκαιότητας για την προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» όσον αφορά τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ΟΕΣ, την επιτροπή δηλαδή που θα αναλάβει όλη την προετοιμασία του Συνεδρίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα αποτελείται από μια 29μελή γραμματεία με συντονιστή τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ τα μέλη της θα αναλάβουν να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς: ο Στ. Θεοδωράκης την επικοινωνία, ο Ν. Ανδρουλάκης την ιδεολογική διακήρυξη, ο Γ. Καμίνης τη διαμόρφωση του «Σχεδίου Ελλάδα», ο Γ. Παπανδρέου τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, ο Θ. Θεοχαρόπουλος το καταστατικό των μελών του νέου φορέα. Το κομμάτι της πιστοποίησης συνέδρων θα αναλάβει ο Αντώνης Βγόντζας, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση του προγραμματικού διαλόγου.

Ως προς τον τρόπο που θα αναδειχθούν τα όργανα του νέου φορέα αποφασίστηκε ότι το 50% θα είναι εκλεγμένο.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από την Αγγελική Καραγεώργου, 22/12/2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...